Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑΣ1. Τα Δώρα της Πατρότητας.

- Από το Κεφάλαιο 11 I. THE GIFTS OF FATHERHOOD-

1. Έχεις μάθει την ανάγκη σου για θεραπεία. Θα ήθελες να φέρεις οτιδήποτε άλλο στην Αδελφότητα των Υιών, εφόσον αναγνωρίζεις την ανάγκη σου για θεραπεία για σένα τον ίδιο; Διότι μέσα σ’ αυτό βρίσκεται η αρχή της επιστροφής της γνώσης ∙ το θεμέλιο πάνω στο οποίο ο Θεός θα βοηθήσει να κτιστεί ξανά το σύστημα σκέψης που μοιράζεσαι μαζί Του. Κάθε λιθάρι που θα τοποθετήσεις πάνω σε αυτό θα είναι ευλογημένο από Αυτόν, διότι θα επανορθώνεις την ιερή κατοικία του Υιού Του, εκεί όπου Αυτός βούλεται ο Υιός Του να είναι και όπου είναι πραγματικά. Σε όποιο τμήμα του νου του Υιού του Θεού επαναφέρεις αυτή την πραγματικότητα, την επαναφέρεις και στον εαυτό σου. Εσύ ενοικείς στο Νου του Θεού μαζί με τον αδελφό σου, διότι ο Θεός ο Ίδιος δεν θέλησε να είναι μόνος.

2. Το να είσαι μόνος σημαίνει ότι είσαι διαχωρισμένος από το άπειρο, αλλά πως γίνεται αυτό εφόσον το άπειρο δεν έχει τέλος; Κανένας δεν μπορεί να πάει πέρα από το απεριόριστο, διότι ό,τι δεν έχει όρια πρέπει να βρίσκεται παντού. Δεν υπάρχει ούτε αρχή ούτε τέλος στον Θεό, του Οποίου το σύμπαν είναι ο Εαυτός Του. Μπορείς εσύ να αποκλείσεις τον εαυτό σου από το σύμπαν, ή από τον Θεό ο Οποίος είναι το σύμπαν; Εγώ και ο Πατέρας μου είμαστε ένα με σένα, διότι εσύ είσαι μέρος από Εμάς. Πιστεύεις πραγματικά ότι κάποιο μέρος του Θεού θα μπορούσε να λείπει ή να είναι χαμένο γι Αυτόν;

3. Αν δεν ήσουν τμήμα του Θεού, η Θέλησή Του δεν θα ήταν ενοποιημένη. Μπορείς να το διανοηθείς αυτό; Μπορεί μέρος του Νου Του να μην περιέχει τίποτα; Αν το δικό σου μέρος στο Νου Του δεν μπορεί να καλυφθεί από κανένα άλλο εκτός από σένα, και η πλήρωση αυτού ήταν η δημιουργία σου, δίχως εσένα θα υπήρχε ένα κενό μέρος στο Νου του Θεού. Η επέκταση δεν μπορεί να εμποδιστεί, και δεν έχει καθόλου κενά. Συνεχίζεται για πάντα, όσο και να την αρνείσαι. Η άρνηση της πραγματικότητάς της από σένα μπορεί να την κρατά μέσα στο χρόνο, αλλά όχι στην αιωνιότητα. Αυτός είναι ο λόγος που οι δημιουργίες σου δεν έχουν παύσει να επεκτείνονται, και γι αυτό τόσα πολλά περιμένουν την επιστροφή σου.

4. Η αναμονή είναι δυνατή μόνο μέσα στον χρόνο, αλλά ο χρόνος δεν έχει κανένα νόημα. Εσύ που έχεις καθυστερήσει μπορείς να αφήσεις τον χρόνο πίσω σου απλά αναγνωρίζοντας ότι ούτε η αρχή ούτε το τέλος δημιουργήθηκαν από τον Αιώνιο, ο Οποίος δεν τοποθέτησε κανένα όριο στην δημιουργία Του ούτε σε αυτούς που δημιουργούν σαν Αυτόν. Εσύ δεν το γνωρίζεις αυτό απλά διότι έχεις προσπαθήσει να περιορίσεις αυτό που Εκείνος δημιούργησε, άρα πιστεύεις ότι όλη η δημιουργία είναι περιορισμένη. Πως, λοιπόν, θα μπορούσες να γνωρίζεις τις δημιουργίες σου, αφού έχεις αρνηθεί το άπειρο;

5. Οι νόμοι του σύμπαντος δεν επιτρέπουν την αντίφαση. Αυτό που ισχύει για τον Θεό ισχύει και για σένα. Αν εσύ πιστεύεις ότι είσαι απών από τον Θεό, θα πιστεύεις ότι κι Αυτός είναι απών από σένα. Το άπειρο δεν έχει νόημα χωρίς εσένα, κι εσύ δεν έχεις νόημα χωρίς τον Θεό. Δεν υπάρχει τέλος στον Θεό και στον Υιό Του, διότι εμείς είμαστε το σύμπαν. Ο Θεός δεν είναι ατελής, και δεν είναι άτεκνος. Επειδή Αυτός δεν θέλησε να είναι μόνος, δημιούργησε έναν Υιό σαν τον Ίδιον. Μην Του αρνείσαι τον Υιό Του, διότι η απροθυμία σου να δεχτείς την Πατρότητά Του, σου έχει αρνηθεί και την δική σου. Δες τις δημιουργίες Του ως Υιό Του, διότι οι δικές σου δημιουργήθηκαν προς τιμήν Του. Το σύμπαν της αγάπης δεν σταματά επειδή εσύ δεν το βλέπεις, ούτε τα κλειστά σου μάτια έχασαν την ικανότητα να βλέπουν. Κοίταξε την δόξα της δημιουργίας Του, και θα μάθεις τι έχει κρατήσει ο Θεός για σένα.

6. Ο Θεός σου έχει δώσει μια θέση μέσα στο Νου Του, που θα είναι δική σου για πάντα. Όμως, μπορείς να την κρατήσεις μόνο δίνοντάς της, έτσι όπως σου δόθηκε. Θα μπορούσες να είσαι μόνος σου εκεί, όταν ο λόγος που δόθηκε σε σένα είναι ότι ο Θεός δεν ήθελε να είναι μόνος; Ο Νους του Θεού δεν γίνεται να μειωθεί. Μπορεί μόνο να αυξάνει, διότι όλα όσα δημιούργησε έχουν την λειτουργία να δημιουργούν. Η αγάπη δεν περιορίζει, και αυτό που δημιουργεί δεν είναι περιορισμένο. Η Θέληση του θεού για σένα είναι να δίνεις δίχως όρια, διότι μόνο αυτό μπορεί να σου δώσει την χαρά που είναι δική Του και θέλει να μοιράζεται μαζί σου. Η δική σου αγάπη είναι το ίδιο απεριόριστη όπως η δική Του διότι είναι η δική Του

7. Θα μπορούσε κάποιο τμήμα του Θεού να είναι δίχως την Αγάπη Του, και θα μπορούσε κάποιο κομμάτι του να περιοριστεί; Ο Θεός είναι η κληρονομιά σου, διότι το μόνο Του δώρο είναι ο Εαυτός Του. Πως αλλιώς μπορείς εσύ να δίνεις εκτός σαν Αυτόν αν θέλεις να γνωρίζεις το δώρο Του σε σένα; Δίνε, λοιπόν, δίχως περιορισμούς και δίχως τέλος, για να μάθεις πόσα έχει δώσει Αυτός σε σένα. Η ικανότητά σου να Τον δέχεσαι εξαρτάται από την προθυμία σου να δίνεις όπως δίνει Εκείνος. Η πατρότητά σου και ο Πατέρας είναι Ένα. Ο Θεός βούλεται να δημιουργεί, και η δική σου θέληση είναι δική Του. Επομένως κι εσύ θέλεις να δημιουργείς, εφόσον η θέλησή σου προέρχεται από την δική Του. Και εφόσον είναι μια επέκταση της δική Του Θέλησης, η δική σου πρέπει να είναι ίδια με την δική Του.

8. Όμως αυτό που θέλεις δεν το γνωρίζεις. Αυτό δεν είναι παράξενο όταν συνειδητοποιήσεις ότι το να αρνείσαι σημαίνει ότι «δεν γνωρίζεις». Η Θέληση του Θεού είναι να είσαι ο Υιός Του. Όταν αρνείσαι αυτό αρνείσαι και την δική σου θέληση, κι επομένως δεν ξέρεις τι είναι. Πρέπει να ρωτάς ποιο είναι το Θέλημα του Θεού στα πάντα, διότι αυτή είναι και η δική σου θέληση. Δεν γνωρίζεις τι είναι, αλλά το Άγιο Πνεύμα την θυμάται για σένα. Ρώτα Τον, λοιπόν, ποιο είναι το Θέλημα του Θεού για σένα, και Αυτός θα σου λέει ποια είναι η δική σου θέληση. Ποτέ δεν είναι υπερβολικό να σου επαναλαμβάνω ότι εσύ δεν ξέρεις ποια είναι αυτή. Όποτε σου φαίνεται ότι αυτό που σου λέει το Άγιο Πνεύμα είναι εξαναγκαστικό, αυτό συμβαίνει μόνο επειδή εσύ δεν έχεις αναγνωρίσει την δική σου θέληση.

9. Η προβολή του εγώ κάνει την Θέληση του Θεού να φαίνεται σαν να είναι έξω από σένα, κι επομένως όχι δική σου. Με αυτή την ερμηνεία φαίνεται πως είναι δυνατόν η Θέληση του Θεού και η δική σου να συγκρούονται. Ο Θεός, λοιπόν, μπορεί να φαίνεται πως απαιτεί από σένα αυτό που εσύ δεν θέλεις να δώσεις, κι έτσι να σε στερεί από αυτό που θέλεις. Θα ήταν ο Θεός, ο Οποίος θέλει μόνο την θέλησή σου, ικανός για κάτι τέτοιο; Η θέλησή σου είναι η ζωή Του, την οποία έχει δώσει σε σένα. Ακόμα και μέσα στον χρόνο δεν μπορείς να ζεις χώρια από Αυτόν. Ο ύπνος δεν είναι θάνατος. Αυτό που Εκείνος δημιούργησε μπορεί να κοιμάται, αλλά δεν μπορεί να πεθάνει. Η Θέλησή Του για τον Υιό Του είναι η αθανασία, και αυτή είναι και η θέληση του Υιού Του για τον εαυτό του. Ο Υιός του Θεού δεν μπορεί να θέλει τον θάνατο για τον εαυτό του διότι ο Πατέρας του είναι ζωή, και ο Υιός Του είναι σαν Αυτόν. Η θέλησή σου είναι δημιουργία διότι αυτή είναι και η δική Του Θέληση.

10. Δεν γίνεται να είσαι χαρούμενος εκτός κι αν κάνεις αυτό που θέλεις πραγματικά, και δεν μπορείς να το αλλάξεις αυτό διότι αυτό είναι αμετάβλητο. Είναι αμετάβλητο σύμφωνα με την Θέληση του Θεού και την δική σου, ειδάλλως η Θέλησή Του δεν θα επεκτεινόταν. Εσύ φοβάσαι να γνωρίσεις την Θέληση του Θεού, διότι πιστεύεις ότι δεν είναι η δική σου. Αυτή η πίστη είναι ολόκληρη η ασθένειά σου και ολόκληρος ο φόβος σου. Κάθε σύμπτωμα ασθένειας και φόβου προέρχεται από εδώ, διότι αυτή είναι η πεποίθηση που σε κάνει να μην θέλεις να γνωρίζεις. Πιστεύοντας αυτό κρύβεσαι στο σκοτάδι, αρνούμενος ότι το φως είναι μέσα σου.

11. Σου ζητείται να εμπιστεύεσαι το Άγιο Πνεύμα μόνο επειδή Αυτός μιλάει εκ μέρους σου. Αυτός είναι η Φωνή του Θεού, αλλά ποτέ μην ξεχνάς ότι ο Θεός δεν θέλησε να είναι μόνος. Αυτός μοιράζεται την Θέλησή Του μαζί σου ∙ δεν σου την επιβάλλει. Πάντα να θυμάσαι ότι Εκείνος αυτό που δίνει το κρατά, έτσι ώστε τίποτα από ό,τι δίνει δεν μπορεί να Τον αντικρούει. Εσύ που μοιράζεσαι την ζωή Του πρέπει να την μοιράζεσαι για να το γνωρίζεις, διότι το μοίρασμα είναι γνώση. Ευλογημένος είσαι εσύ που μαθαίνεις ότι το να ακούς την Θέληση του Πατέρα σου είναι να γνωρίζεις την δική σου. Διότι δική σου θέληση είναι να είσαι σαν Αυτόν, του οποίου η Θέληση είναι να γίνεται αυτό. Η Θέληση του Θεού είναι ο Υιός Του να είναι Ένας, κι ενωμένος μαζί Του μέσα στην Ενότητά Του. Αυτός είναι ο λόγος που η θεραπεία είναι η αρχή της αναγνώρισης ότι η δική σου θέληση είναι η δική Του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: