Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣΗ ΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ

- Από το Κεφάλαιο 20, THE VISION OF HOLINESS -

1. Η όραση θα έρθει σε σένα πρώτα σε αναλαμπές, αλλά αυτές θα είναι αρκετές για να σου δείξουν αυτό που δίδεται σε σένα που βλέπεις τον αδελφό σου αναμάρτητο. Η αλήθεια επανορθώνεται σε σένα μέσω της επιθυμίας σου, έτσι όπως χάθηκε για σένα όταν πιθύμησες κάτι άλλο. Άνοιξε τον ιερό τόπο που έκλεισες δίνοντας αξία στο «κάτι άλλο», και αυτό που ποτέ δεν χάθηκε θα επιστρέψει ήσυχα. Έχει σωθεί για σένα. Η όραση δεν θα ήταν απαραίτητη αν δεν είχε γίνει η κρίση. Πόθησε τώρα την ολοκληρωτική της ακύρωση, και θα γίνει για σένα.

2. Δεν θέλεις να ξέρεις την δική σου Ταυτότητα; Δεν θα αντάλλασσες με χαρά τις αμφιβολίες σου με την βεβαιότητα; Δεν θα ελευθερωνόσουν πρόθυμα από την μιζέρια, και να μάθεις πάλι την χαρά; Η ιερή σου σχέση σου τα προσφέρει όλα αυτά. Έτσι όπως σου δόθηκε, έτσι θα είναι και τα αποτελέσματά της. και έτσι όπως ο ιερός της σκοπός δεν φτιάχτηκε από σένα, ούτε και το μέσον με το οποίο η χαρούμενη κατάληξή της θα είναι δική σου φτιάχτηκε από σένα. Να χαίρεσαι με αυτό που είναι δικό σου μόνο και μόνο με το να το ζητήσεις, και μην θεωρείς ότι εσύ χρειάζεται να φτιάξεις ούτε το μέσον ούτε το αποτέλεσμα. Όλα αυτά σου δίνονται, μόνο και μόνο με την επιθυμία σου να τα λάβεις. Η όραση δίδεται ελεύθερα σε εκείνους που ζητούν να δουν.

3. Η αθωότητα του αδελφού σου σού δίδεται μέσα σε λαμπερό φως, για να κοιτάς με την όραση του Αγίου Πνεύματος και να χαίρεσαι μαζί με Αυτόν. Διότι η ειρήνη θα έρθει σε όλους όσους την ζητούν με πραγματικό πόθο και ειλικρίνεια σκοπού, μοιρασμένη με το Άγιο Πνεύμα και ένα μαζί Του σε αυτό που είναι η σωτηρία. Να είσαι πρόθυμος, λοιπόν, να δεις τον αδελφό σου αναμάρτητο, έτσι ώστε ο Χριστός να μπορέσει να ανυψωθεί στην όρασή σου και να σου δώσει χαρά. Και μην θέτεις αξία στο σώμα του αδελφού σου, το οποίο τον κρατά στις ψευδαισθήσεις για το τι είναι. Είναι δική του επιθυμία να δει την αθωότητά του, όπως και δική σου. Και ευλόγησε τον Υιό του Θεού στην σχέση σου, και μην βλέπεις σε αυτόν αυτό που εσύ τον έκανες.

4. Το Άγιο Πνεύμα εγγυάται ότι αυτό που θέλησε και σου έδωσε ο Θεός θα είναι δικό σου. Αυτός είναι ο σκοπός σου τώρα, και η όραση που τον κάνει δικό σου είναι έτοιμη να σου δοθεί. Έχεις την όραση που σε καθιστά ικανό να μην βλέπεις το σώμα. Και καθώς κοιτάς τον αδελφό σου, θα βλέπεις έναν βωμό προς τον Πατέρα σου, ιερό όπως ο Ουρανός, να λάμπει με ακτινοβόλα αγνότητα και να σπινθηροβολεί με τα λαμπρά κρίνα που εναπόθεσες επάνω του. Σε τι άλλο μπορείς να δώσεις περισσότερη αξία από αυτό; Γιατί θεωρείς πως το σώμα είναι καλύτερο σπίτι, πιο ασφαλές καταφύγιο για τον Υιό του Θεού; Γιατί να προτιμάς να κοιτάζεις αυτό αντί για την αλήθεια; Πως είναι δυνατόν να προτιμάς την μηχανή της καταστροφής, και να την επιλέγεις για να αντικαταστήσει τον ιερό οίκο που προσφέρει το Άγιο Πνεύμα, όπου Αυτός θα κατοικεί εκεί μαζί σου;

5. Το σώμα είναι το σημάδι της αδυναμίας, της τρωτότητας και της απώλειας δύναμης. Μπορεί να σε σώσει ένας τέτοιος σωτήρας; Θα παρέδιδες την θλίψη σου και την ανάγκη σου για βοήθεια σε αυτό που είναι αδύναμο; Αυτό που είναι αξιολύπητα μικρό είναι η τέλεια επιλογή για να επικαλεστείς την δύναμή σου; Η κρίση θα φαίνεται πως κάνει τον σωτήρα σου αδύναμο. Εν τούτοις, εσύ είσαι που χρειάζεσαι την δύναμή του. Δεν υπάρχει πρόβλημα, ούτε γεγονός ή κατάσταση, ούτε επιπλοκή που η όραση δεν θα επιλύσει. Τα πάντα εξιλεώνονται όταν τα βλέπεις με την όραση. Διότι αυτή δεν είναι η δική σου όραση, και φέρει μαζί της τους νόμους Εκείνου του Οποίου είναι η όραση.

6. Όλα όσα κοιτάς με την όραση πέφτουν απαλά στην θέση τους, σύμφωνα με τους νόμους που τους φέρνει η ήρεμη και βέβαιη όραση Εκείνου. Η κατάληξη για όλα όσα κοιτάζει είναι πάντα βέβαιη. Διότι θα ενώνεται με τον σκοπό Του, όντας ορατή στην προσαρμοσμένη μορφή της και απόλυτα κατάλληλη να ανταπεξέλθει σε αυτόν. Η καταστροφικότητα γίνεται ευγένεια, και η αμαρτία μεταμορφώνεται σε ευλογία κάτω από την γλυκιά Του ματιά. Τι μπορούν να αντιληφθούν τα μάτια του σώματος, με την δύναμη να το διορθώσουν; Τα μάτια του προσαρμόζονται στην αμαρτία, ανίκανα να την παραβλέψουν σε κάθε της μορφή και την βλέπουν παντού στα πάντα. Αν κοιτάς μέσα από τα δικά του μάτια τα πάντα θα στέκουν καταδικασμένα μπροστά σου. Όλα όσα μπορούσαν να σε σώσουν, ποτέ δεν θα τα βλέπεις. Η ιερή σου σχέση, η πηγή της σωτηρίας σου, θα στερείται νοήματος, και ο ιερότατος σκοπός της θα είναι δίχως μέσα για την επίτευξή του.

7. Η κρίση δεν είναι παρά ένα παιχνίδι, ένα καπρίτσιο, ένα μέσον δίχως νόημα για να παίζεις το άσκοπο παιχνίδι του θανάτου στην φαντασία σου. Αλλά η όραση διορθώνει όλα τα πράγματα, και τα φέρνει ευγενικά εντός της ευχάριστης αλλαγής των νόμων του Ουρανού. Τι θα γινόταν αν αναγνώριζες ότι αυτός ο κόσμος είναι μια παραίσθηση; Τι θα γινόταν αν καταλάβαινες πραγματικά ότι τον επινόησες εσύ; Τι θα γινόταν αν συνειδητοποιούσες ότι εκείνοι που φαίνονται ότι τριγυρνούν μέσα σ’ αυτόν, αμαρτάνουν και πεθαίνουν, επιτίθενται και δολοφονούν και αυτοκαταστρέφονται, είναι εντελώς μη πραγματικοί; Θα μπορούσες να έχεις πίστη σε αυτά που βλέπεις, αν το δεχόσουν αυτό; Και θα το έβλεπες;

8. Οι παραισθήσεις εξαφανίζονται όταν αναγνωριστούν γι αυτό που είναι. Αυτή είναι η θεραπεία και η λύση. Μην τις πιστεύεις και φεύγουν. Και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι ν’ αναγνωρίσεις ότι εσύ το έκανες αυτό. Μόλις δεχτείς αυτό το απλό γεγονός και πάρεις για σένα την δύναμη που έδωσες σε αυτές, τότε απελευθερώνεσαι από αυτές. Ένα πράγμα είναι βέβαιο ∙ οι παραισθήσεις υπηρετούν έναν σκοπό, και όταν ο σκοπός δεν υπάρχει πια εξαφανίζονται. Επομένως, το ερώτημα ποτέ δεν είναι αν τις θέλεις, είναι όμως πάντα αυτό, θέλεις τον σκοπό τον οποίο υπηρετούν; Αυτός ο κόσμος φαίνεται σαν να έχει πολλούς σκοπούς, ο κάθε ένας διαφορετικός και με διαφορετικές αξίες. Και όμως είναι όλοι το ίδιο. Και πάλι δεν υπάρχουν διαβαθμίσεις∙ μόνο μια φαινομενική ιεραρχία αξιών.

9. Μόνο δύο σκοποί είναι δυνατοί. Ο ένας είναι η αμαρτία, και ο άλλος η ιερότητα. Τίποτα δεν υπάρχει ενδιάμεσα, και αυτός που θα επιλέξεις καθορίζει αυτό που βλέπεις. Διότι αυτό που βλέπεις είναι απλά το πώς επιλέγεις να εκπληρώσεις τον στόχο σου. Οι παραισθήσεις υπηρετούν για να εκπληρώνουν τον στόχο της τρέλας. Είναι τα μέσα με τα οποία ο έξω κόσμος, που προβάλλεται από τα μέσα, προσαρμόζεται στην αμαρτία και φαίνεται πως αποδεικνύει την πραγματικότητά της. Ακόμα, είναι αλήθεια ότι τίποτα δεν υπάρχει έξω. Και όμως, πάνω στο τίποτα γίνονται όλες οι προβολές. Διότι είναι η προβολή που δίνει στο «τίποτα» όλη την σημασία που έχει.

10. Αυτό που δεν έχει νόημα δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό. Και το νόημα πάντα κοιτάζει μέσα για να βρει τον εαυτό του, κι έπειτα κοιτάζει έξω. Όλη η σημασία που δίνεις στον κόσμο εκεί έξω πρέπει επομένως να αντανακλά το θέαμα που είδες μέσα ∙ ή καλύτερα, αν το είδες καθόλου ή απλά το κατέκρινες. Η όραση είναι το μέσον με το οποίο το Άγιο Πνεύμα μεταφράζει τους εφιάλτες σου σε χαρούμενα όνειρα ∙ τις άγριες φαντασιώσεις σου που σου δείχνουν όλα τα τρομαχτικά αποτελέσματα της φανταστικής αμαρτίας σε ήρεμα και καθησυχαστικά θεάματα με τα οποία Αυτός θα τους αντικαταστήσει. Αυτά τα γλυκά θεάματα και τους ήχους θα τα κοιτάζεις με χαρά, και θα τα ακούς με ευχαρίστηση. Αυτά είναι τα δικά Του υποκατάστατα για όλα τα τρομαχτικά θεάματα και τσιριχτούς ήχους που έφερε το εγώ στην τρομοκρατημένη επίγνωσή σου. Απομακρύνονται από την αμαρτία, και σου θυμίζουν ότι δεν είναι η πραγματικότητα που σε τρομάζει, και ότι τα σφάλματα που έκανες μπορούν να διορθωθούν.

11. Όταν έχεις κοιτάξει αυτό που φάνταζε τρομαχτικό, και το είδες να μεταμορφώνεται σε θέαμα ομορφιάς και ειρήνης ∙ όταν κοίταζες σκηνές βίας και θανάτου, και τις παρατηρούσες να μεταμορφώνονται σε ήσυχα θεάματα κήπων κάτω από τον γαλανό ουρανό, και γάργαρο, όλο ζωή νερό που κελαρύζει χαρούμενα δίπλα τους σε παιχνιδιάρικα ρυάκια που ποτέ δεν στερεύουν ∙ τότε ποιος θα χρειαστεί να σε πείσει να δεχτείς το δώρο της όρασης; Και μετά την όραση, ποιος είναι εκείνος που θα μπορούσε να αρνηθεί αυτό που ακολουθεί; Αναλογίσου μόνο για μια στιγμή πάνω σε αυτό ∙ μπορείς να δεις την ιερότητα που ο Θεός έδωσε στον Υιό Του. Και ποτέ δεν χρειάζεται να πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι άλλο για να δεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: