Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

ΜΑΘΗΜΑ 96 Η σωτηρία προέρχεται από τον ένα μου Εαυτό.

ΜΑΘΗΜΑ 96

Η σωτηρία προέρχεται από τον ένα μου Εαυτό.

1. Παρόλο που είσαι ένας Εαυτός, βιώνεις τον εαυτό σου σαν δύο ∙ και σαν καλό και σαν κακό, και γεμάτο αγάπη αλλά και γεμάτο μίσος, και σαν νου και σαν σώμα. Αυτή η αίσθηση του διχασμού σε αντίθετα εισάγει συναισθήματα έντονης και διαρκούς σύγκρουσης, και οδηγεί σε φρενήρεις προσπάθειες να συμφιλιώσεις τις αντιφατικές πλευρές αυτής της αντίληψης για τον εαυτό σου. Έχεις αναζητήσει πολλές τέτοιες λύσεις, και καμία από αυτές δεν έχει λειτουργήσει. Τα αντίθετα που βλέπεις μέσα σε σένα ποτέ δεν θα είναι συμβατά . Το ένα μόνο υπάρχει.

2. Το γεγονός ότι η αλήθεια και η ψευδαίσθηση δεν μπορούν να συμφιλιωθούν, όσο κι αν προσπαθήσεις, τα μέσα που χρησιμοποιείς και το μέρος όπου βλέπεις το πρόβλημα, πρέπει να γίνουν αποδεκτά αν θέλεις να σωθείς. Μέχρι να το δεχτείς αυτό, θα αναλαμβάνεις μία ατέλειωτη σειρά από στόχους που δεν μπορείς να φτάσεις ∙ μία παράλογη σειρά εγχειρημάτων χρόνου και προσπάθειας, ελπίδας και αμφιβολίας, το κάθε ένα τόσο μάταιο όσο και το προηγούμενο, και αποτυχημένο με την ίδια βεβαιότητα όσο και το επόμενο.

3. Προβλήματα που δεν έχουν κανένα νόημα δεν μπορούν να λυθούν μέσα στο πλαίσιο που δημιουργήθηκαν. Δύο εαυτοί σε σύγκρουση είναι πρόβλημα χωρίς λύση, και το καλό και το κακό δεν έχουν σημείο συνάντησης. Ο εαυτός που έφτιαξες εσύ δεν μπορεί ποτέ να είναι ο Εαυτός σου, ούτε μπορεί ο Εαυτός σου να διαιρεθεί σε δύο, και να είναι ακόμα αυτό που είναι και πάντα πρέπει να είναι Αυτός. Νους και σώμα δεν γίνεται να υπάρχουν μαζί. Μην κάνεις καμία προσπάθεια να συμφιλιώσεις αυτά τα δύο, διότι το ένα αρνείται ότι το άλλο μπορεί να είναι αληθινό. Αν είσαι σώμα, ο νους σου δεν περιέχεται μέσα στην αντίληψη που έχεις για τον εαυτό σου, διότι δεν έχει θέση σε αυτό το οποίο θα μπορούσε να είναι πραγματικά μέρος από σένα. Αν είσαι πνεύμα, τότε το σώμα πρέπει να μην έχει νόημα στην πραγματικότητά σου.

4. Το πνεύμα κάνει χρήση του νου ως μέσο για να βρει την Αυτό-έκφρασή του. Και ο νους που υπηρετεί το πνεύμα βρίσκεται σε γαλήνη και είναι γεμάτος χαρά. Η δύναμή του προέρχεται από το πνεύμα, και εκπληρώνει χαρούμενα την λειτουργία του εδώ. Όμως ο νους μπορεί επίσης να βλέπει τον εαυτό του χωρισμένο από το πνεύμα, και να αντιλαμβάνεται τον εαυτό του μέσα σε ένα σώμα που το συγχέει με τον εαυτό του. Χωρίς την λειτουργία του τότε δεν έχει γαλήνη, και η ευτυχία είναι ξένη στις σκέψεις του.

5. Όμως ο νους χωρισμένος από το πνεύμα δεν μπορεί να σκεφτεί. Έχει αρνηθεί την Πηγή της δύναμής του, και βλέπει τον εαυτό του αβοήθητο, περιορισμένο και αδύναμο. Αποσυνδεδεμένος από την λειτουργία του τώρα, νομίζει ότι είναι μόνος και διαχωρισμένος, ότι δέχεται επίθεση από στρατούς παραταγμένους εναντίον του και κρύβεται μέσα στην εύθραυστη προστασία που του παρέχει το σώμα. Τώρα πρέπει να συμφιλιώσει πάλι τα όμοια με τα ανόμοια, διότι αυτός νομίζει ότι είναι ο σκοπός του.

6. Μην χάνεις άλλο χρόνο γι αυτό. Ποιος μπορεί να επιλύσει τις ανόητες συγκρούσεις που αντιπροσωπεύει ένα όνειρο; Τι θα μπορούσε να σημαίνει στ’ αλήθεια η λύση; Τι σκοπό θα εξυπηρετούσε; Για πιο λόγο; Η σωτηρία δεν μπορεί να κάνει τις ψευδαισθήσεις αλήθεια, ούτε να λύσει ένα πρόβλημα που δεν υπάρχει. Ίσως ελπίζεις ότι μπορεί, όμως θα ήθελες το σχέδιο του Θεού για την απελευθέρωση του αγαπητού Του Υιού να προκαλεί πόνο σε αυτόν, και να αποτύχει να τον ελευθερώσει;

7. Ο Εαυτός σου διασφαλίζει τις Σκέψεις Του, και αυτές παραμένουν μέσα στο νου σου και μέσα στο Νου του Θεού. Το Άγιο Πνεύμα κρατά την σωτηρία μέσα στο νου σου, και του προσφέρει τον δρόμο προς την ειρήνη. Η σωτηρία είναι μία σκέψη που μοιράζεσαι με τον Θεό, διότι η Φωνή Του την δέχτηκε για σένα και απάντησε εκ μέρους του ονόματος σου ότι εκπληρώθηκε. Έτσι η σωτηρία φυλάσσεται ανάμεσα στις Σκέψεις που ο Εαυτός σου κρατά και φροντίζει με αγάπη για σένα.

8. Σήμερα θα επιχειρήσουμε να βρούμε αυτή την σκέψη, της οποίας η παρουσία μέσα στο νου σου είναι εγγυημένη από Αυτόν που σου μιλά από τον ένα Εαυτό σου. Οι ωριαίες πεντάλεπτες ασκήσεις μας θα είναι μία έρευνα για Αυτόν μέσα στο νου σου. Η σωτηρία έρχεται από αυτόν τον ένα Εαυτό μέσω Εκείνου ο Οποίος είναι η Γέφυρα ανάμεσα στο νου σου και Αυτού(του εαυτού). Περίμενε υπομονετικά, και άφησέ Τον να σου μιλήσει για τον Εαυτό σου, και για το τι μπορεί να κάνει ο νους σου, όταν αποκατασταθεί σε Αυτόν και είναι ελεύθερος να υπηρετεί την Θέλησή Του.

9. Άρχισε λέγοντας αυτά:

Η σωτηρία προέρχεται από τον ένα μου Εαυτό. Οι Σκέψεις Του είναι δικές μου για να τις χρησιμοποιήσω.

Έπειτα αναζήτησε τις Σκέψεις Του, και διεκδίκησέ τες ως δικές σου. Αυτές είναι οι δικές σου αληθινές σκέψεις που έχεις αρνηθεί, και έχεις αφήσει το νου σου να περιπλανιέται σε ένα κόσμο ονείρων, για να βρίσκει ψευδαισθήσεις στην θέση εκείνων. Εδώ είναι οι σκέψεις σου, οι μόνες που έχεις. Η σωτηρία είναι ανάμεσά τους∙ βρες την εκεί.

10. Αν επιτύχεις, οι σκέψεις που έρχονται σε σένα θα σου πουν πως σώζεσαι, και ότι ο νους σου έχει βρει την λειτουργία που επιδίωκε να χάσει. Ο Εαυτός σου θα την καλωσορίσει και θα της δώσει γαλήνη. Έχοντας ανακτήσει την δύναμή του, θα ρέει πάλι από το πνεύμα προς το πνεύμα σε όλα τα πράγματα που το Πνεύμα έχει δημιουργήσει σαν τον Εαυτό Του. Ο νους σου θα ευλογεί όλα τα πράγματα. Η σύγχυση έχει φτάσει στο τέλος της και έχεις επανορθωθεί , γιατί έχεις βρει τον Εαυτό σου.

11. Ο Εαυτός σου γνωρίζει ότι δεν γίνεται να αποτύχεις σήμερα. Ίσως ο νους παραμένει αβέβαιος για λίγο ακόμα. Μην αποθαρρύνεσαι από αυτό. Την χαρά που βιώνει ο Εαυτός σου, θα την φυλάξει για σένα, και θα είναι δική σου σε πλήρη επίγνωση. Κάθε φορά που περνάς πέντε λεπτά της ώρας αναζητώντας Αυτόν που ενώνει το νου σου και τον Εαυτό σου, προσφέρεις σε Αυτόν άλλον ένα θησαυρό για να τον φυλάξει για σένα.

12. Κάθε φορά σήμερα που λες στον φρενήρη νου σου ότι η σωτηρία προέρχεται από τον ένα σου Εαυτό, θέτεις άλλον ένα θησαυρό στο αυξανόμενο απόθεμα σου. Και όλο αυτό δίνεται σε οποιοδήποτε το ζητά, και επιθυμεί να δεχτεί το δώρο. Σκέψου, λοιπόν, πόσο σου δίνεται για να το δώσεις σήμερα ώστε να σου δοθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: