Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

ΜΑΘΗΜΑ 1

Τίποτα Από Ό,τι Βλέπω Μέσα Σε Αυτό Το Δωμάτιο ( σε αυτό το δρόμο, από αυτό το παράθυρο, σε αυτό το μέρος) Δεν Σημαίνει Τίποτα.

Τώρα κοίταξε αργά γύρω σου, και εξασκήσου στην εφαρμογή αυτής της ιδέας πολύ συγκεκριμένα σε ό,τι βλέπεις.

Αυτό το τραπέζι δε σημαίνει τίποτα.
Αυτή η καρέκλα δε σημαίνει τίποτα.
Αυτό το χέρι δε σημαίνει τίποτα.
Αυτό το πόδι δε σημαίνει τίποτα.
Αυτό το στυλό δε σημαίνει τίποτα.


Έπειτα κοίταξε πιο πέρα από την άμεση περιοχή σου, και εφάρμοσε αυτή την ιδέα σε ευρύτερη κλίμακα:

Αυτή η πόρτα δε σημαίνει τίποτα.
Αυτό το σώμα δε σημαίνει τίποτα.
Αυτή η λάμπα δε σημαίνει τίποτα.
Αυτή η ταμπέλα δε σημαίνει τίποτα.
Αυτή η σκιά δε σημαίνει τίποτα.


Σημειώστε ότι αυτές οι δηλώσεις δεν είναι κανονισμένες με συγκεκριμένη σειρά, και μην αφήσεις να γίνουν εξαιρέσεις στα είδη των αντικειμένων που εφαρμόζονται. Αυτός είναι ο σκοπός της άσκησης. Η δήλωση θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλα όσα βλέπετε. Όσο εφαρμόζετε την ιδέα για μια μέρα, να την εφαρμόζετε εξ ολοκλήρου χωρίς διακρίσεις. Μην προσπαθήσετε να την εφαρμόσετε σε όλα όσα βλέπετε, γιατί αυτές οι ασκήσεις δεν πρέπει να γίνουν τελετουργικές. Μόνο βεβαιωθείτε ότι τίποτα από ό,τι βλέπετε δεν αποκλείεται συγκεκριμένα. Το κάθε πράγμα είναι σαν το άλλο όσον αφορά την εφαρμογή αυτής της ιδέας.

Το κάθε ένα από τα πρώτα τρία μαθήματα δεν θα πρέπει να γίνεται πάνω από δύο φορές την ημέρα το κάθε ένα, κατά προτίμηση πρωί βράδυ. Ούτε θα πρέπει να το επιχειρείτε για περισσότερο από περίπου ένα λεπτό, εκτός κι αν περιέχει για σας υπερβολικά βιασύνη. Είναι βασικό να υπάρχει ένα στοιχείο άνεσης.

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...