Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ



Το Δώρο της Ελευθερίας.

- Από το κεφάλαιο 8, V. THE GIFT OF FREEDOM-

1. Αν η Θέληση του Θεού για σένα είναι η απόλυτη γαλήνη και χαρά, τότε εκτός κι αν βιώνεις αυτό και μόνο, αρνείσαι να αναγνωρίσεις την Θέλησή Του. Η Θέληση Του δεν ταλαντεύεται, και παραμένει για πάντα αμετάβλητη. Όταν δεν είσαι σε γαλήνη αυτό μπορεί να συμβαίνει μόνο και μόνο επειδή δεν πιστεύεις ότι βρίσκεσαι μέσα σε Αυτόν. Και όμως Αυτός είναι το Όλον μέσα σε όλα. Η ειρήνη Του είναι πλήρης, και εσύ πρέπει να συμπεριλαμβάνεσαι μέσα σ’ αυτήν. Οι νόμοι του σε κυβερνούν διότι κυβερνούν τα πάντα. Δεν μπορείς να εξαιρεθείς από τους νόμους Του, αν και μπορείς να μην τους υπακούς. Εν τούτοις, αν κάνεις κάτι τέτοιο, και μόνο τότε, θα νιώθεις μόνος και αβοήθητος, διότι αρνείσαι τα πάντα στον εαυτό σου.

2. Έχω έρθει ως φως σε ένα κόσμο που όντως αρνείται στον εαυτό του τα πάντα. Αυτό το κάνει απλά με το να διαχωρίζει τον εαυτό του από τα πάντα. Επομένως είναι μια ψευδαίσθηση απομόνωσης, που στηρίζεται από τον φόβο της ίδιας της μοναξιάς που είναι η ψευδαίσθησή της. Είπα ότι είμαι πάντα μαζί σου, ακόμα και μέχρι το τέλος του κόσμου. Γι αυτό είμαι το φως του κόσμου. Αν είμαι μαζί σου στην μοναξιά του κόσμου, η μοναξιά φεύγει. Δεν μπορείς να υποστηρίζεις την ψευδαίσθηση της μοναξιάς του κόσμου αν δεν είσαι μόνος. Σκοπός μου, λοιπόν, ακόμα, είναι να ξεπεράσουμε τον κόσμο. Δεν του επιτίθεμαι, αλλά το φως μου πρέπει να τον αποδιώχνει εξαιτίας αυτού του είναι. Το φως δεν επιτίθεται στο σκοτάδι, απλά το «φωτίζει» και αυτό χάνεται. Αν το φως μου πηγαίνει μαζί σου παντού, τότε κι εσύ το φωτίζεις μαζί με μένα και χάνεται. Το φως γίνεται δικό μας, κι εσύ δεν μπορείς να κατοικείς πια στο σκοτάδι όπως και το σκοτάδι δεν μπορεί να βρίσκεται εκεί όπου πηγαίνεις. Όταν θυμάσαι εμένα, θυμάσαι τον εαυτό σου, και Αυτόν που με έστειλε σε σένα.

3. Βρισκόσουν στο σκοτάδι μέχρι να εκπληρωθεί η Θέληση του Θεού ολοκληρωτικά από κάθε μέρος της Αδελφότητας των Υιών. Όταν έγινε αυτό, εκπληρώθηκε τέλεια από όλους. Πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι τέλεια εκπληρωμένο; Η δική μου αποστολή ήταν απλά να ενώσει την θέληση της Αδελφότητας των Υιών, με την Θέληση του Πατέρα αποκτώντας την επίγνωση της Θέλησης του Πατέρα εγώ ο ίδιος. Αυτή την επίγνωση ήρθα να σου δώσω, και το πρόβλημά σου να την αποδεχτείς είναι το πρόβλημα αυτού του κόσμου. Η επίλυση του είναι η σωτηρία, και με αυτή την έννοια είμαι η σωτηρία αυτού του κόσμου. Ο κόσμος πρέπει λοιπόν να με απεχθάνεται και να με απορρίπτει, διότι ο κόσμος είναι η πίστη ότι η αγάπη είναι αδύνατη. Αν δεχτείς το γεγονός ότι είμαι μαζί σου, αρνείσαι τον κόσμο και δέχεσαι τον Θεό. Η θέλησή μου είναι η δική Του, και η απόφασή σου να με ακούσεις είναι η απόφαση ν’ ακούς την Φωνή Του και να κατοικείς μέσα στην Θέλησή Του. Όπως ο Θεός έστειλε εμένα σε σένα, έτσι κι εγώ σε στέλνω στους άλλους. Και εγώ θα πηγαίνω σε αυτούς μαζί σου, κι έτσι θα μπορούμε να τους διδάσκουμε την ειρήνη και την ενότητα.

4. Δεν θεωρείς ότι ο κόσμος χρειάζεται την ειρήνη όσο την χρειάζεσαι κι εσύ; Δεν θέλεις να την δώσεις στον κόσμο όσο θέλεις και να την λάβεις; Γιατί εκτός κι αν το θέλεις, δεν θα το λάβεις. Αν θέλεις να το έχεις από μένα, πρέπει να το δίνεις. Η θεραπεία δεν προέρχεται από κάποιον άλλον. Πρέπει να δεχτείς την καθοδήγηση από μέσα σου. Η καθοδήγηση πρέπει να είναι αυτό που θέλεις, ειδάλλως δεν θα έχει νόημα για σένα. Αυτός είναι ο λόγος που η θεραπεία είναι συλλογικό εγχείρημα. Εγώ μπορώ να σου λέω τι να κάνεις, αλλά εσύ πρέπει να συνεργάζεσαι με το να πιστεύεις ότι ξέρω τι πρέπει να κάνεις. Μόνο τότε ο νους σου θα επιλέξει να με ακολουθήσει. Χωρίς αυτή την επιλογή δεν θα μπορούσες να θεραπευτείς διότι θα είχες αποφασίσει ενάντια στην θεραπεία, και αυτή η απόρριψη της απόφασής μου για σένα κάνει την θεραπεία αδύνατη.

5. Η θεραπεία αντανακλά την κοινή μας θέληση. Αυτό είναι προφανές όταν αναλογιστείς για τι πράγμα είναι η θεραπεία. Η θεραπεία είναι ο τρόπος με τον οποίο ξεπερνιέται ο διαχωρισμός. Ο διαχωρισμός ξεπερνιέται με την ενότητα. Δεν μπορεί να ξεπεραστεί διαχωρίζοντας. Η απόφαση να ενωθείς πρέπει να είναι ξεκάθαρη, ειδάλλως ο νους ο ίδιος θα είναι διχασμένος και όχι ολοκληρωμένος. Ο νους σου είναι το μέσον με το οποίο εσύ καθορίζεις την δική σου κατάσταση, διότι ο νους είναι ο μηχανισμός της απόφασης. Είναι η δύναμη με την οποία διαχωρίζεσαι ή ενώνεσαι, και ανάλογα βιώνεις πόνο ή χαρά. Η απόφασή μου δεν μπορεί να παραβλέψει την δική σου, διότι και η δική σου είναι το ίδιο ισχυρή με την δική μου. Αν δεν ήταν έτσι οι Υιοί του Θεού δεν θα ήταν ίσοι. Τα πάντα είναι δυνατά μέσα από την κοινή μας θέληση, αλλά η δική μου μόνη της δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Η θέλησή σου είναι τόσο ελεύθερη όσο και η δική μου, και ούτε ο Θεός ο Ίδιος δεν θα πήγαινε ενάντια σε αυτή. Εγώ δεν μπορώ να θελήσω κάτι που δεν θέλει ο Θεός. Μπορώ να σου προσφέρω την δύναμή μου για να κάνουμε την δική σου αήττητη, όμως δεν μπορώ να αντιτεθώ στην απόφασή σου δίχως να την ανταγωνιστώ κι επομένως να παραβιάσω την Θέληση του Θεού για σένα.

6. Καμία δημιουργία του Θεού δεν μπορεί να αντιτεθεί στην απόφασή σου, όπως και καμία δημιουργία του Θεού δεν μπορεί να αντιτεθεί στην δική Του Θέληση. Ο Θεός έδωσε στην θέλησή σου την δύναμή της, την οποία μπορώ μόνο ν’ αναγνωρίσω προς τιμήν της δικής Του. Αν θέλεις να γίνεις σαν εμένα θα σε βοηθήσω, γνωρίζοντας ότι είμαστε όμοιοι. Αν θέλεις να είσαι διαφορετικός, θα σε περιμένω μέχρι ν’ αλλάξεις γνώμη. Μπορώ να σε διδάξω, αλλά μόνο εσύ μπορείς να επιλέξεις να ακούσεις την διδασκαλία μου. Πως αλλιώς είναι δυνατόν να γίνει, εφόσον η Βασιλεία του Θεού είναι ελευθερία; Η ελευθερία δεν μπορεί να μαθευτεί μέσω της τυραννίας οιουδήποτε είδους, και η τέλεια ισότητα όλων των Υιών του Θεού δεν μπορεί να αναγνωριστεί μέσω της κυριαρχίας ενός νου πάνω σε κάποιον άλλον. Οι Υιοί του Θεού είναι ίσοι σε θέληση, εφόσον όλοι είναι η Θέληση του Πατέρα τους. Αυτό είναι το μόνο μάθημα που ήρθα να διδάξω.

7. Αν η θέλησή σου δεν ήταν δική μου δεν θα ήταν ούτε του Πατέρα μας. Αυτό θα σήμαινε ότι έχεις αιχμαλωτίσει την δική σου, και δεν την αφήνεις ελεύθερη. Από μόνος σου δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, διότι από μόνος σου δεν είσαι τίποτα. Εγώ δεν είμαι τίποτα χωρίς τον Πατέρα και εσύ δεν είσαι τίποτα χωρίς εμένα, γιατί με το να αρνείσαι τον Πατέρα αρνείσαι τον εαυτό σου. Θα σε θυμάμαι πάντα, και στην θύμησή μου για σένα βρίσκεται και η δική σου θύμηση για τον εαυτό σου. Στην δική μας θύμηση του ενός για τον άλλον βρίσκεται και θύμησή μας για τον Θεό. Και σε αυτή την ανάμνηση βρίσκεται η ελευθερία σου διότι η ελευθερία σου είναι σ’ Αυτόν. Ενώσου, λοιπόν, μαζί μου υμνώντας Αυτόν και εσένα τον οποίο δημιούργησε. Αυτό είναι το δικό μας δώρο ευγνωμοσύνης προς Αυτόν, το οποίο θα μοιραστεί με όλες τις δημιουργίες Του, στις οποίες δίνει εξίσου ό,τι είναι αποδεκτό σε Αυτόν. Εφόσον είναι αποδεκτό σε Αυτόν είναι το δώρο της ελευθερίας, που είναι η Θέλησή Του για όλους τους Υιούς Του. Προσφέροντας ελευθερία θα ελευθερώνεσαι.

8. Η ελευθερία είναι το μόνο δώρο που μπορείς να προσφέρεις στους Υιούς του Θεού, εφόσον είναι μια αναγνώριση του τι είναι και του τι είναι Αυτός. Η ελευθερία είναι δημιουργία, διότι είναι αγάπη. Όποιον επιζητάς να αιχμαλωτίσεις δεν τον αγαπάς. Επομένως, όταν επιζητάς να αιχμαλωτίσεις κάποιον, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σου, δεν τον αγαπάς και δεν μπορείς να ταυτιστείς μαζί του. Όταν αιχμαλωτίζεις τον εαυτό σου χάνεις από την ορατότητά σου την πραγματική σου ταύτιση με μένα και με τον Πατέρα. Η ταύτισή σου είναι και με τον Πατέρα και με τον Υιό. Δεν μπορεί να είναι με τον Ένα και όχι με τον Άλλο. Αν είσαι μέρος του Ενός, πρέπει να είσαι και μέρος του Άλλου. Διότι Αυτοί είναι Ένα. Η Αγία Τριάδα είναι ιερή επειδή είναι Ένα. Αν αποκλείσεις τον εαυτό σου από αυτή την ενότητα, τότε αντιλαμβάνεσαι την Αγία Τριάδα ως διαχωρισμένη. Εσύ πρέπει να συμπεριλαμβάνεσαι μέσα σ’ Αυτήν διότι Αυτή είναι τα πάντα. Εκτός κι αν λάβεις την θέση σου μέσα σ’ Αυτήν και εκπληρώσεις την λειτουργία σου ως μέρος Αυτής, η Αγία Τριάδα θα είναι κι Αυτή τόσο στερημένη όσο κι εσύ. Κανένα μέρος από Αυτήν δεν μπορεί να είναι αιχμάλωτο για να γίνει γνωστή η αλήθεια Της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...