Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ





- Από το Κεφάλαιο 8, II. THE DIFFERENCE BETWEEN IMPRISONMENT AND FREEDOM-

1. Υπάρχει μια λογική βάση για την επιλογή. Μόνο ένα Δάσκαλος γνωρίζει ποια είναι η πραγματικότητά σου. Αν ο σκοπός των μαθημάτων είναι να αφαιρέσει τα εμπόδια για αυτή την γνώση, τότε πρέπει να μαθαίνεις από Αυτόν. Το εγώ δεν γνωρίζει τι προσπαθεί να διδάξει. Προσπαθεί να σε διδάξει τι είσαι χωρίς να γνωρίζει τι είσαι. Είναι ειδικός μόνο στην σύγχυση. Δεν κατανοεί τίποτα άλλο. Σαν δάσκαλος, λοιπόν, το εγώ βρίσκεται και προκαλεί ολοκληρωτική σύγχυση. Ακόμα κι αν μπορούσες να αγνοήσεις εντελώς το Άγιο Πνεύμα, πράγμα που είναι αδύνατον, ακόμα και τότε δεν θα μπορούσες να μάθεις τίποτα από το εγώ, διότι το εγώ δεν γνωρίζει τίποτα.

2. Υπάρχει κάποιος πιθανός λόγος να διαλέξεις ένα τέτοιο δάσκαλο; Τι άλλο εκτός από την παντελή αγνόηση της διδασκαλίας του θα μπορούσε να έχει νόημα; Είναι αυτός ο δάσκαλος στον οποίο θα πρέπει να στρέφεται ένα Υιός του Θεού; Το εγώ ποτέ δεν σου έχει δώσει καμία λογική απάντηση σε τίποτα. Απλά και μόνο με βάση την δική σου εμπειρία από την διδασκαλία του, δεν θα έπρεπε αυτό και μόνο να του στερήσει το δικαίωμα να είναι ο μελλοντικός σου δάσκαλος; Εν τούτοις, το εγώ έχει κάνει πολύ περισσότερα για να βλάψει την μάθησή σου από αυτό και μόνο. Η μάθηση προκαλεί χαρά αν σε οδηγεί στο φυσικό σου μονοπάτι, και διευκολύνει την εξέλιξη αυτού που έχεις. Όταν διδάσκεσαι ενάντια στην φύση σου, όμως, θα χάνεις εξαιτίας της μάθησής σου διότι η μάθησή σου θα σε αιχμαλωτίζει. Η θέλησή σου είναι μέσα στην φύση σου, κι επομένως δεν μπορείς να πας ενάντια σε αυτή.

3. Το εγώ δεν μπορεί να σε διδάξει τίποτα όσο η θέληση σου είναι ελεύθερη, διότι δεν θα το ακούς. Δεν είναι η θέλησή σου να είσαι αιχμάλωτος διότι η θέλησή σου είναι ελεύθερη. Αυτός είναι ο λόγος που το εγώ είναι η άρνηση της ελεύθερης θέλησης. Ποτέ δεν είναι ο Θεός Αυτός που καταναγκάζει, διότι Αυτός μοιράζεται την Θέλησή Του μαζί σου. Η Φωνή Του διδάσκει μόνο σε συμφωνία με την Θέλησή Του, αλλά αυτό δεν είναι μάθημα του Αγίου Πνεύματος διότι είναι αυτό που είσαι. Το μάθημα είναι ότι η δική σου θέληση και του Θεού δεν γίνεται να είναι σε ασυμφωνία διότι είναι ένα. Αυτή είναι η ακύρωση όλων όσων επιχειρεί να διδάξει το εγώ. Δεν είναι λοιπόν μόνο η κατεύθυνση των μαθημάτων που πρέπει να είναι δίχως σύγκρουση, αλλά και το περιεχόμενο.

4. Το εγώ προσπαθεί να σε διδάξει ότι θέλεις να αντιτεθείς στην Θέληση του Θεού. αυτό το αφύσικο μάθημα δεν μπορεί να μαθευτεί, και η προσπάθεια να το μάθεις είναι μία παραβίαση της ίδιας σου της ελευθερίας, κάνοντάς σε να φοβάσαι την θέλησή σου διότι είναι ελεύθερη. Το Άγιο Πνεύμα αντιτίθεται σε οποιαδήποτε αιχμαλωσία της θέλησης ενός Υιού του Θεού, γνωρίζοντας ότι η Θέληση του Υιού του Θεού είναι του Πατέρα. Το Άγιο Πνεύμα σε οδηγεί σταθερά στο μονοπάτι της ελευθερίας, και σε διδάσκει το πώς να αγνοείς ή να βλέπεις πέρα από όλα όσα θα σε καθυστερούσαν.

5. Έχουμε πει ότι το Άγιο Πνεύμα σε διδάσκει την διαφορά ανάμεσα στον πόνο και την χαρά. Αυτό είναι το ίδιο με το να λέγαμε ότι σε διδάσκει την διαφορά ανάμεσα στην αιχμαλωσία και την ελευθερία. Δεν μπορείς να κάνεις αυτή την διάκριση δίχως Αυτόν διότι έχεις διδάξει τον εαυτό σου ότι η αιχμαλωσία είναι ελευθερία. Πιστεύοντας ότι αυτά είναι το ίδιο, πώς να μπορέσεις να τα ξεχωρίσεις; Μπορείς να ζητήσεις από το κομμάτι του νου σου που σε δίδαξε να πιστεύεις ότι είναι τα ίδια, να σε διδάξει και το πώς είναι διαφορετικά;

6. Η διδασκαλία του Αγίου Πνεύματος παίρνει μόνο μια κατεύθυνση και έχει μόνο ένα στόχο. Η κατεύθυνσή Του είναι η ελευθερία και ο στόχος Του είναι ο Θεός. Εν τούτοις δεν μπορεί να διανοηθεί τον Θεό χωρίς εσένα, διότι δεν είναι Θέληση του Θεού να είναι δίχως εσένα. Όταν έχεις μάθει ότι η θέλησή σου είναι του Θεού, τότε δεν μπορεί πια να θέλεις να είσαι δίχως Αυτόν περισσότερο από ό,τι Αυτός θα μπορούσε να θέλει να είναι δίχως εσένα. Αυτή είναι η ελευθερία και αυτή είναι η χαρά. Αν αρνηθείς αυτό στον εαυτό σου, αρνείσαι στον Θεό την Βασιλεία Του, διότι Αυτός σε δημιούργησε γι αυτό.

7. Όταν είπα, « Όλη η δύναμη και η δόξα είναι δικές σου διότι η Βασιλεία των Ουρανών είναι δική Του,» εννοούσα αυτό: Η Θέληση του Θεού είναι χωρίς όρια, και όλη η δύναμη και η δόξα βρίσκονται μέσα σε αυτή. Είναι απεριόριστη σε ισχύ και σε αγάπη και σε ειρήνη. Δεν έχει όρια διότι η επέκτασή της είναι χωρίς όρια, και περιλαμβάνει όλα τα πράγματα διότι δημιούργησε όλα τα πράγματα. Με την δημιουργία όλων των πραγμάτων, σε έκανε μέρος δικό της. Εσύ είσαι η Θέληση του Θεού διότι έτσι δημιουργήθηκες. Αφού ο Δημιουργός σου δημιουργεί μόνο σαν τον Εαυτό Του, είσαι σαν Αυτόν. Είσαι μέρος Εκείνου ο Οποίος είναι όλη η δύναμη και η δόξα, κι επομένως είσαι το ίδιο απεριόριστος όσο Αυτός.

8. Τι άλλο μπορεί να επικαλεστεί το Άγιο Πνεύμα για να επαναφέρει την Βασιλεία του Θεού εκτός από την δύναμη και την δόξα; Η έκκλησή Του, λοιπόν, είναι απλά προς αυτό που είναι η Βασιλεία, και για την δική της αναγνώριση για το τι είναι. Όταν το αναγνωρίσεις αυτό, τότε αυτόματα φέρνεις αυτή την αναγνώριση σε όλους, διότι θα τους έχεις αναγνωρίσει όλους. Με την δική σου αναγνώριση αφυπνίζεις και την δική τους, και μέσα από την δική τους επεκτείνεται η δική σου. Η αφύπνιση ρέει εύκολα και χαρούμενα μέσα από την Βασιλεία, σε απάντηση προς το Κάλεσμα για τον Θεό. Αυτή είναι η φυσική ανταπόκριση κάθε Υιού του Θεού προς την Φωνή που μιλά εκ μέρους του Δημιουργού του, διότι είναι η Φωνή για τις δημιουργίες του και για την δική του επέκταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...