Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ


Μην ξεχνάς ότι μόλις αυτό το ταξίδι αρχίσει το τέλος είναι βέβαιο. Κατά την διάρκεια της διαδρομής οι αμφιβολίες θα έρχονται, θα φεύγουν για να επιστρέψουν και πάλι. Και όμως, η κατάληξη του ταξιδιού είναι σίγουρη. Κανένας δεν είναι δυνατόν να αποτύχει στην αποστολή που του ανέθεσε ο Θεός. Όταν το ξεχνάς, να θυμάσαι ότι βαδίζεις με Αυτόν και τον Λόγο Του επί της καρδιάς σου. Ποιος είναι δυνατόν να απελπιστεί όταν τέτοια ελπίδα είναι δική του; Ψευδαισθήσεις και απελπισία μπορεί να φαίνεται ότι κάνουν την εμφάνισή τους, αλλά μάθε να μην απατάσαι από αυτές. Πίσω από κάθε μια υπάρχει η πραγματικότητα και εκεί βρίσκεται ο Θεός. Γιατί θα πρέπει να αφήσεις κάτι τέτοιο να περιμένει και να το ανταλλάσσεις με ψευδαισθήσεις, όταν η Αγάπη Εκείνου βρίσκεται μια στιγμή μονάχα μακριά σου στον δρόμο εκεί που τελειώνουν οι ψευδαισθήσεις; Το τέλος είναι σίγουρο και εγγυημένο από τον Θεό. Ποιος στέκεται μπροστά από μια εικόνα χωρίς ζωή όταν ένα μόνο ένα βήμα μακριά ο Ιερός των Ιερών του ανοίγει μια αρχαία θύρα που οδηγεί πέρα από τον κόσμο;

Είσαι ξένος εδώ. Αλλά ανήκεις σε Εκείνον που σε αγαπά όπως αγαπά τον Εαυτό Του. Δεν έχεις παρά να ζητήσεις την βοήθειά μου να κυλίσουμε την πέτρα μακριά, και αυτό γίνεται σύμφωνά με το Θέλημά Του. Έχουμε αρχίσει το ταξίδι. Πολύ πριν, το τέλος γράφτηκε στα άστρα και τοποθετήθηκε στα Ουράνια με μια λαμπρή Ακτίνα που το κράτησε ασφαλές στην αιωνιότητα όπως και στον χρόνο. Και εκεί το κρατά ακόμα ∙ σταθερό, αναλλοίωτο, και μη αναστρέψιμο.


Μη φοβάσαι. Απλά αρχίζουμε ένα αρχαίο ταξίδι που έχει ξεκινήσει από πολύ παλιά αλλά φαίνεται σαν καινούργιο. Έχουμε αρχίσει πάλι πάνω σε ένα δρόμο που ταξιδεύαμε και παλαιότερα και απλά χάσαμε τον δρόμο μας για λίγο. Και τώρα προσπαθούμε ξανά. Η νέα αρχή μας έχει την βεβαιότητα που έλειπε στο ταξίδι μας μέχρι τώρα. Κοίταξε ψηλά και δες τον Λόγο Του ανάμεσα στα αστέρια, εκεί όπου έχει τοποθετήσει το Όνομά σου μαζί με το δικό Του. Κοίτα ψηλά και βρες τον βέβαιο προορισμό σου, αυτόν που ο κόσμος ήθελε να σου κρύψει αλλά ο Θεός θέλει να τον δεις.


Ας περιμένουμε εδώ με ησυχία, και ας γονατίσουμε μια στιγμή με ευγνωμοσύνη προς Αυτόν που μας κάλεσε και μας βοήθησε να ακούσουμε το κάλεσμά Του. Και έπειτα ας σηκωθούμε να και ας πορευτούμε με πίστη προς Αυτόν. Τώρα είμαστε σίγουροι ότι δεν βαδίζουμε μόνοι. Γιατί ο Θεός είναι εδώ, και μαζί με Αυτόν όλα τα αδέλφια μας. Τώρα γνωρίζουμε ότι ποτέ δεν θα χάσουμε ξανά τον δρόμο. Το τραγούδι αρχίζει πάλι, αυτό που είχε σταματήσει μόνο για μια στιγμή, αν και φαίνεται ότι δεν έχει ξανατραγουδηθεί ποτέ. Αυτό που έχει αρχίσει εδώ τώρα θα αυξηθεί σε ζωή και δύναμη και ελπίδα, μέχρι που ο κόσμος να ακινητοποιηθεί για μια στιγμή και να ξεχάσει όλα όσα το όνειρο της αμαρτίας έχει φτιάξει.


Ας βγούμε να συναντήσουμε τον νεογέννητο κόσμο, γνωρίζοντας ότι ο Χριστός έχει ξαναγεννηθεί μέσα σε αυτόν, και ότι η ιερότητα αυτής της αναγέννησης θα διαρκέσει για πάντα. Είχαμε χάσει τον δρόμο μας αλλά Αυτός τον βρήκε για μας. Ας πάμε να υποδεχτούμε Αυτόν που επιστρέφει σε μας για να γιορτάσει την σωτηρία και το τέλος όλων όσων νομίσαμε πως φτιάξαμε. Το πρωινό άστρο αυτής νέας μέρας κοιτά ένα διαφορετικό κόσμο όπου ο Θεός είναι καλοδεχούμενος και ο Υιός μαζί Του. Εμείς που συμπληρώνουμε Αυτόν Του προσφέρουμε τις ευχαριστίες μας, όπως Αυτός μας δίνει τις δικές Του. Ο Υιός είναι γαλήνιος, και μέσα στην ησυχία που του έχει δώσει ο Θεός εισέρχεται στο σπίτι του και βρίσκεται επιτέλους εν ειρήνη..


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - A COURSE IN MIRACLES, "The Epilogue" from the "Clarification of Terms"

Περάστε να γνωριστούμε και στο facebook, εδώ:

http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/profile.php?id=624984825&ref=name

ή για ένα καφεδάκι στο καφέ των θαυμάτων


http://truthseeker.themiraclecafe.com/

Τρίτη, 21 Απριλίου 2009

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Τι είναι τα θαύματα; - Μερικές αρχές.


Δεν υπάρχει σειρά δυσκολίας στα θαύματα. Το ένα δεν είναι πιο «δύσκολο» ή «μεγαλύτερο» από το άλλο. Όλα είναι τα ίδια. Όλες οι εκφράσεις αγάπης είναι στον υπέρτατο βαθμό.

Τα θαύματα από μόνα τους δεν έχουν σημασία. Το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι η Πηγή τους, η Οποία είναι πέρα από κάθε αξιολόγηση.

Τα θαύματα συμβαίνουν φυσικά σαν εκφράσεις αγάπης. Το πραγματικό θαύμα είναι η αγάπη που τα εμπνέει. Με αυτή την έννοια οτιδήποτε προέρχεται από αγάπη είναι θαύμα.

Όλα τα θαύματα σημαίνουν ζωή, και ο Θεός είναι ο Δότης της ζωής. Η Φωνή Του θα σε καθοδηγεί πολύ συγκεκριμένα. Θα σου ειπωθεί ό,τι χρειάζεται να ξέρεις.


Τα θαύματα είναι συνήθειες, και θα πρέπει να είναι ακούσια. Δεν θα πρέπει να βρίσκονται κάτω από συνειδητό έλεγχο. Τα συνειδητά επιλεγμένα θαύματα μπορεί να πάρουν λάθος κατεύθυνση.

Τα θαύματα είναι φυσικά. Όταν δεν συμβαίνουν κάτι δεν πάει καλά.


Τα θαύματα είναι δικαίωμα του καθενός, αλλά πρώτα είναι απαραίτητος ο εξαγνισμός.

Τα θαύματα είναι θεραπευτικά διότι ικανοποιούν κάποια ανάγκη και συμπληρώνουν κάποια έλλειψη ∙ εκτελούνται από αυτούς που προσωρινά έχουν περισσότερα, για εκείνους που προσωρινά έχουν λιγότερα.

Τα θαύματα είναι ένα είδος ανταλλαγής. Όπως όλες οι εκφράσεις αγάπης, οι οποίες είναι πάντα θαυματουργές με την πραγματική τους έννοια, η ανταλλαγή αντιστρέφει τους φυσικούς νόμους. Φέρνουν περισσότερη αγάπη και στον δότη αλλά και στον αποδέκτη.


Η χρήση των θαυμάτων σαν θεάματα με σκοπό να προκαλέσουν πίστη είναι μια παρανόηση του σκοπού τους.

Η προσευχή είναι το μέσον των θαυμάτων. Είναι ένα μέσο επικοινωνίας των δημιουργημάτων με τον Δημιουργό τους. Με την προσευχή λαμβάνεται η αγάπη, και με τα θαύματα εκφράζεται.

Τα θαύματα είναι σκέψεις. Οι σκέψεις μπορεί να αντιπροσωπεύουν το χαμηλό ή το σωματικό επίπεδο εμπειρίας, ή το ανώτερο ή πνευματικό επίπεδο εμπειρίας. Οι μεν κάνουν το σωματικό, και οι δε δημιουργούν το πνευματικό.


Κάθε μέρα θα πρέπει να είναι αφιερωμένη στα θαύματα. Ο σκοπός του χρόνου είναι να σε καταστήσει ικανό να χρησιμοποιείς τον χρόνο δημιουργικά. Γι αυτό είναι ένα διδακτικό μέσο και ένα μέσο για ένα σκοπό. Ο χρόνος θα πάψει να υπάρχει όταν δεν είναι πια χρήσιμος στην διευκόλυνση της μάθησης.

Τα θαύματα είναι διδακτικές τεχνικές για να αποδεικνύουν ότι είναι το ίδιο ευλογημένο να δίνεις όπως και το να λαμβάνεις. Αυξάνουν, την ίδια στιγμή, την δύναμη του δότη και παρέχουν δύναμη στον αποδέκτη.


Τα θαύματα υπερβαίνουν το σώμα. Είναι αιφνίδιες μετακινήσεις προς το αόρατο, πέρα από το σωματικό επίπεδο. Γι αυτό το λόγο θεραπεύουν.

Το θαύμα είναι υπηρεσία. Είναι η υπέρτατη υπηρεσία που μπορείς να προσφέρεις σε κάποιον άλλο. Είναι ένας τρόπος ν’ αγαπάς τον γείτονά σου σαν τον εαυτό σου. Αναγνωρίζεις την δική σου αξία και του γείτονά σου ταυτόχρονα.


Τα θαύματα αφυπνίζουν την επίγνωση ότι το πνεύμα, όχι το σώμα, είναι ο ιερός βωμός της αλήθειας. Αυτή είναι η αναγνώριση που οδηγεί στην θεραπευτική δύναμη του θαύματος.

Τα θαύματα είναι φυσικά σημάδια συγχώρεσης. Μέσα από τα θαύματα δέχεσαι την συγχώρεση του Θεού επεκτείνοντας την στους άλλους.

Τα θαύματα συνδυάζονται με τον φόβο μόνο εξαιτίας της πεποίθησης ότι το σκοτάδι μπορεί να κρυφτεί. Πιστεύεις ότι αυτά που δεν μπορούν να δουν τα μάτια του σώματός σου δεν υπάρχει. Αυτό οδηγεί σε άρνηση της πνευματικής όρασης.


Τα θαύματα επανατοποθετούν την αντίληψη σε σωστή βάση και τοποθετούν όλα τα επίπεδα σε αληθινή οπτική. Αυτό είναι θεραπευτικό διότι η ασθένεια προέρχεται από σύγχυση των επιπέδων.

Τα θαύματα σου δίνουν την ικανότητα να θεραπεύεις τους ασθενείς και να ανασταίνεις τους νεκρούς διότι εσύ είσαι αυτός που έφτιαξε την ασθένεια και τον θάνατο, κι έτσι μπορείς να τα καταργήσεις και τα δύο. Εσύ είσαι ένα θαύμα, ικανό να δημιουργεί όπως ο Δημιουργός σου. Όλα τα άλλα είναι δικό σου εφιάλτης, και δεν υπάρχουν. Μόνο οι δημιουργίες του φωτός είναι αληθινές.


Τα θαύματα απεικονίζουν την ελευθερία από τον φόβο. «Καθαρίζω» σημαίνει «καταργώ». Η κατάργηση του φόβου είναι βασικό κομμάτι της Κάθαρσης, σαν αξία θαυμάτων.


Τα θαύματα είναι ένας τρόπος απελευθέρωσης από τον φόβο. Η αποκάλυψη επιφέρει μια κατάσταση όπου ο φόβος έχει καταργηθεί. Τα θαύματα, λοιπόν, είναι ένα μέσο και η αποκάλυψη είναι ο σκοπός.

Τα θαύματα υμνούν τον Θεό μέσα από σένα. Τον υμνούν τιμώντας τα δημιουργήματά Του, θαυμάζοντας την τελειότητά τους. Θεραπεύουν διότι αρνούνται την ταύτιση με το σώμα και επιβεβαιώνουν την ταύτιση με το πνεύμα.

Αναγνωρίζοντας το πνεύμα, τα θαύματα προσαρμόζουν τα επίπεδα αντίληψης και τα θέτουν σε σωστή ευθυγράμμιση. Αυτό θέτει το πνεύμα στο κέντρο, όπου μπορεί να επικοινωνεί απευθείας.

Τα θαύματα θα πρέπει να εμπνέουν ευγνωμοσύνη, όχι δέος. Θα έπρεπε να ευχαριστείς τον Θεό γι αυτό που πραγματικά είσαι. Τα τέκνα του Θεού είναι ιερά και το θαύμα τιμά την ιερότητά τους, η οποία μπορεί να είναι κρυμμένη αλλά ποτέ χαμένη.


Τα θαύματα σε τιμούν επειδή είσαι άξιος αγάπης. Διώχνουν τις ψευδαισθήσεις για τον εαυτό σου και παρατηρούν το φως μέσα σου. Έτσι, σε εξαγνίζουν από τα λάθη σου ελευθερώνοντας σε από τους εφιάλτες σου. Ελευθερώνοντας το νου σου από την αιχμαλωσία στις ψευδαισθήσεις, επαναφέρουν την πνευματική σου υγεία.

Τα θαύματα επαναφέρουν το νου στην πληρότητά του. Επανορθώνοντας για κάθε έλλειψη εγκαθιδρύουν την απόλυτη και τέλεια προστασία. Το σθένος του πνεύματος δεν αφήνει χώρο για αυθαίρετες εισβολές.

Τα θαύματα είναι εκφράσεις αγάπης, αλλά μπορεί να μην έχουν πάντα αποτελέσματα αντιληπτά από τις αισθήσεις του σώματος.

Τα θαύματα είναι παραδείγματα σωστού τρόπου σκέψης, ευθυγραμμίζοντας τις μαρτυρίες της αντίληψής σου με την αλήθεια όπως την δημιούργησε ο Θεός.Πηγή: http://courseinmiracles.com/urtext/chapter_1/section_1.htm


Κυριακή, 12 Απριλίου 2009

Είμαι μία…. Πολυάννα!!!
Το ποστάκι που ακολουθεί είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο της Marianne Williamson, "A Return to Love".Η Πολυάννα είναι το όνομα της νουβέλας της Έλενορ Πόρτερ του 1913 η οποία είναι κλασσικό παιδικό βιβλίο. Η Πολυάννα είναι φανταστικός χαρακτήρας του βιβλίου, ένα κοριτσάκι που καταφέρνει να μοιράσει αισιοδοξία και καλή διάθεση σε όλο τον κόσμο που βρίσκεται γύρω του. Μπαίνει σε καταστάσεις όπου όλοι έχουν πολλοί άσχημη διάθεση για πολλά χρόνια. Αυτή όμως επιλέγει να μη βλέπει την κακοήθεια τους. Έχει πίστη σε αυτό το «κάτι» που βρίσκεται πέρα από την φαινομενική κακία. Ασκούσε την δύναμη της συγχώρεσης κι έτσι μέσα σε πολύ λίγο χρόνο, όλοι ήταν χαρούμενοι κι ευγενικοί.

Έχει χαρακτηριστεί ως «σπασικλάκι», ως «αφελής», ως «ονειροπαρμένη» και από διάφορους όχι και τόσο τιμητικούς χαρακτηρισμούς.

Και όμως!! Είναι ένα εκπληκτικό παράδειγμα εργάτριας θαυμάτων.

Γι αυτό δεν απορώ καθόλου που η κουλτούρα αυτού του κόσμου την υποτιμά.

Εγώ, όμως, έχω αποφασίσει να γίνω σαν αυτή!!

Θέλω να είμαι μια Πολυάννα!!

Έχω αποφασίσει να επεκτείνω τον ορίζοντα της αντίληψής μου πέρα από αυτό που μου δείχνουν οι αισθήσεις του σώματος, σε αυτό που η καρδιά μου γνωρίζει ότι είναι η αλήθεια για κάθε άνθρωπο.

Ξέρω τι πρέπει να κάνω.

Θα αφήσω το Άγιο Πνεύμα να μεταμορφώσει την αντίληψή μου και θα αφήσω την όραση του Χριστού να βλέπει όλα τα πράγματα για μένα χωρίς να τα κρίνει. Θα αφήσω τα θαύματα της αγάπης να κάνουν την δουλειά τους.

Ξέρω τι δεν θα κάνω.

Δεν θα ανακατευτώ!!

Δεν έχει σημασία πως συμπεριφέρονται οι άλλοι. Έχω πίστη στην αγάπη που γνωρίζω ότι υπάρχει πίσω από τον φόβο του καθενός, και με αυτό τον τρόπο καλώ την αγάπη που βρίσκεται μέσα τους να εκφραστεί.

Δεν θα ανακατευτώ!!

Δεν θα επιτεθώ αλλά ούτε και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου!

Προτιμώ να έχω γαλήνη και χαρά παρά «δίκιο».

Η δύναμή μου βρίσκεται στο να παραμένω μη αντιδραστική. Όταν αντεπιτίθεμαι - και η άμυνα είναι μια μορφή επίθεσης,- ξεκινώ ένα πόλεμο στον οποίο κανένας δεν μπορεί να βγει νικητής.

Αντί γι αυτό, αναζητώ ένα θαύμα. Με αυτή την αναζήτηση, δεν λαμβάνω μέρος στις μάχες της ζωής, παρά ζητώ να ανυψωθώ πάνω από αυτές. Το Άγιο Πνεύμα μου υπενθυμίζει ότι δεν είναι πραγματικές.

Το Άγιο Πνεύμα επίσης μου υπενθυμίζει ότι αντίθετα με το πώς νιώθω όταν χάνομαι μέσα σε συναισθήματα που με βάζουν σε πειρασμό να κρίνω, δεν υπάρχει δίκαιος θυμός.

Στην πραγματικότητα δεν έχει καμιά σημασία το ποιος άρχισε πρώτος. Είτε επιτίθεμαι πρώτος ή αντεπιτίθεμαι, γίνομαι όργανο του θυμού και όχι της αγάπης.

Εγώ, όμως, θέλω να είμαι όργανο της αγάπης!!

Ακόμα και σε πολιτικά και κοινωνικά θέματα, αυτό που ξέρω είναι ότι μια θυμωμένη γενιά ανθρώπων δεν μπορεί να φέρει την ειρήνη. Το κάθε τι που κάνουμε εμποτίζεται με την ενέργεια με την οποία το κάνουμε. Όπως είπε ο Γκάντι, «Εμείς πρέπει να γίνουμε η αλλαγή.»

Όλα τα όπλα των αμυντικών και επιθετικών συστημάτων που έχουν οι χώρες δεν είναι παρά η προβολή των «όπλων» που έχουμε μέσα στο νου μας. Τα μόνα όπλα από τα οποία χρειάζεται να απαλλαγούμε είναι τα όπλα που είναι μέσα στο μυαλό μας. Τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν.

Γι αυτό κι εγώ επιλέγω να είμαι μια Πολυάννα.

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2009

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ – ΟΤΑΝ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ


Ο Θεός μας δημιούργησε τέλειους.

Πως αλλιώς θα μπορούσε να δημιουργήσει τα Παιδιά Του;

Μας δημιούργησε κατ’ εικόνα και ομοίωσή Του και μας χάρισε τις ιδιότητές Του. Μας έδωσε άφθονα τα δώρα Του.

Και ό,τι δημιουργεί Αυτός είναι αιώνιο. Και τα δώρα Του είναι κι αυτά αιώνια.

Ποια είναι τα δώρα Του;

Τα δώρα Του είναι η απεριόριστη γαλήνη και χαρά και η χωρίς όρους Αγάπη. Τι άλλο θα ήταν δυνατόν να ζητήσουμε;

Μας δημιούργησε με την Ουσία Του ∙ την Αγάπη. Είμαστε η Σκέψη Του που χάρη στην ουσία Της επεκτείνεται. Είμαστε μια επέκταση της Θεϊκής Σκέψης, της Θεϊκής Ουσίας. Είμαστε οι Αχτίδες του Ήλιου.

Είμαστε οι σταγόνες του ωκεανού.

Είμαστε αστέρια μέσα σε ένα Σύμπαν Άπειρης Αγάπης.

Είμαστε Ένα με Εκείνον.

Είμαστε όλοι Ένα, γιατί προερχόμαστε από την ίδια Ουσία, την ίδια Σκέψη.

Στην πραγματικότητα, είμαστε κύτταρα του Θεϊκού Νου.

Δεν υπάρχουμε χωρίς Αυτόν.

Υπάρχουν οι αχτίδες χωρίς τον Ήλιο;

Υπάρχουν οι σταγόνες του Ωκεανού χωρίς τον Ωκεανό;

Πως μπορούν να υπάρχουν τα αστέρια χωρίς το Σύμπαν;

Είναι δυνατόν να υπάρχουμε εμείς χωριστά από την Πηγή μας; Αποκομμένοι από την Σκέψη από την Οποία προερχόμαστε;

Ό,τι είναι του Θεού είναι δικό Του για πάντα και εμείς είμαστε από τον Θεό. Θα άφηνε ποτέ Εκείνος τα Παιδιά Του που τόσο αγαπά; Είναι ποτέ δυνατόν Εκείνος να θέλει τα παιδιά Του να υποφέρουν; Θα πρόσφερε ποτέ Αυτός στα παιδιά Του κάτι που δεν θα ήταν αποδεκτό πρώτα – πρώτα από τον Ίδιο;

Τότε μπορεί να ρωτήσει κάποιος: «Τότε γιατί οι άνθρωποι υποφέρουν;»

Υποφέρουν γιατί δεν αποδέχονται τον Εαυτό τους όπως Εκείνος τους δημιούργησε. Όλη η βία και παράνοια που βλέπουμε στον κόσμο, είναι αποτέλεσμα μιας μαζικής αντανάκλασης «σύγχυσης ταυτότητας».

Αν αποδεχτούμε την ιερότητά του πραγματικού μας Εαυτού όπως μας δημιούργησε ο Θεός είναι αδύνατον να υποφέρουμε.

Τότε πάλι, μπορεί κάποιος να ρωτήσει: «Γιατί, λοιπόν, δεν Τον αποδεχόμαστε; Ποιος είναι αυτός που θέλει να υποφέρει;» ή «Γιατί ο Θεός αφήνει τα παιδιά Του να υποφέρουν και δεν επεμβαίνει, όπως θα έκανε κάθε σωστός πατέρας; Μας τιμωρεί γιατί δεν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, όπως πραγματικά είναι;»

Όχι! Ο Θεός, ο Πατέρας μας, δεν μας τιμωρεί!

Αυτός μας δημιούργησε εξ’ ολοκλήρου αναμάρτητους, εντελώς χωρίς πόνο και χωρίς καθόλου βάσανα. Το Θέλημά Του για μας, είναι η απόλυτη ευτυχία και γαλήνη.

Όταν Τον αρνιόμαστε, τότε εμείς είμαστε αυτοί που φέρνουμε τον πόνο, την αμαρτία και τα βάσανα στο νου μας, και αυτό γιατί ο νους μας έχει μεγάλη δύναμη και ελευθερία θέλησης, μιας και είναι μέρος δικό Του. Έχει την δύναμη να δημιουργεί ό,τι επιθυμήσει. Εξαρτάται από ποια φωνή θ’ ακούσει. Θ’ ακούσει την στριγκή, οχλοβοή που προκαλεί η άξεστη, αλαζονική φωνή του «εγώ»;

Το «εγώ» μας θέλει πάντα αποχωρισμένους από την Πηγή μας, από τον Δημιουργό μας, γιατί αλλιώς δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Ή θ’ ακούσει την ήπια και απαλή Φωνή του Αγίου Πνεύματος που ενοικεί στο μέρος του μυαλού μας που Τον θυμάται, ακόμα;

Το μυαλό μας, λοιπόν, είναι ικανό να δημιουργεί κόσμους, αλλά μπορεί, επίσης, και να αρνηθεί αυτό που δημιουργεί, γιατί είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟ.

Δεν συνειδητοποιούμε το πόσο έχουμε αρνηθεί τον πραγματικό μας Εαυτό. Ούτε καταλαβαίνουμε πως αυτό δεν είναι το Θέλημα του Θεού για μας.

Και όμως, Εκείνος ποτέ δεν θα παρέμβει γιατί το Τέκνο Του είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟ. Αν παρέμβαινε στις επιλογές του θα ήταν σαν να επιτίθεται στον Εαυτό Του, και ο Θεός δεν είναι παράφρων για να κάνει κάτι τέτοιο.

Ο Θεός ποτέ δεν έπαψε ν’ αγαπά το Τέκνο Του, ούτε και το Τέκνο Του έπαψε ποτέ να Τον αγαπά στην πραγματικότητα .

Αυτή ήταν η κατάσταση της δημιουργίας του Τέκνου Του, και έτσι παραμένει ακόμα, στον Θεϊκό Νου.Περάστε να γνωριστούμε και στο facebook, εδώ:

http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/profile.php?id=624984825&ref=name

ή για ένα καφεδάκι στο καφέ των θαυμάτων


http://truthseeker.themiraclecafe.com/