Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΙΛΑΕΙ - ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΦΩς ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ




ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. (Από το "Ο Ιησούς μιλάει")

Εσείς είστε το φως του κόσμου. Μια πόλη που είναι κτισμένη πάνω σε ένα λόφο δεν γίνεται να κρυφτεί. (Ματθαίος 5, 14)

Γιατί βλέπεις το άχυρο στον οφθαλμό του αδελφού σου, και δεν αισθάνεσαι το δοκάρι που είναι στον δικό σου οφθαλμό; (Ματθαίος 7, 3)

Το φως του σώματος είναι ο οφθαλμός: εάν λοιπόν ο οφθαλμός είναι καθαρός, τότε όλο το σώμα σου θα είναι λαμπερό. (Ματθαίος 6, 22)

Όταν είπα «Έχω έρθει σαν φως του κόσμου,» εννοούσα ότι ήρθα να μοιραστώ το φως μαζί σας.
Ποιος άλλος εκτός από τον Υιό του Θεού μπορεί να είναι το φως του κόσμου; Ο κάθε ένας μας είναι το φως του κόσμου, και ενώνοντας το νου μας σε αυτό το φως διακηρύσσουμε την Βασιλεία των Ουρανών μαζί, σαν ένα.
Υπάρχει ένα φως που αυτός ο κόσμος δεν μπορεί να δώσει. Και όμως εσύ μπορείς να το δώσεις, όπως σου δόθηκε. Και καθώς το δίνεις, επεκτείνεται και σε καλεί από τον κόσμο, να το ακολουθήσεις.
Αυτό το φως θα σε ελκύει όσο τίποτα σε αυτόν τον κόσμο, και θα αφήσεις κατά μέρος αυτό τον κόσμο και θα βρεις έναν άλλο. Αυτός ο νέος κόσμος είναι κατάφωτος με αγάπη την οποία του την έχεις δώσει εσύ. Και εδώ τα πάντα θα σου θυμίζουν τον Πατέρα σου και τον Ιερό Του Υιό.
Δόξα στον ύψιστο Θεό, και σε σένα διότι αυτό είναι το Θέλημά Του. Ζήτησε και θα σου δοθεί, διότι ήδη έχει δοθεί. Ζήτα φως και μάθε ότι είσαι φως. Αν θέλεις κατανόηση και φώτιση θα την μάθεις, διότι η απόφασή σου να μάθεις είναι η απόφαση ν’ ακούσεις τον Δάσκαλο που γνωρίζει για το φως, άρα μπορεί και να στο διδάξει.
Έχω έρθει σαν φως σε ένα κόσμο που αρνείται τα πάντα στον εαυτό του. Αυτό το κάνει απλά αποσυνδέοντας τον εαυτό του από τα πάντα. Γι αυτό είναι μια ψευδαίσθηση απομόνωσης, που στηρίζεται από τον φόβο της ίδιας της μοναξιάς που είναι η ψευδαίσθησή του. Είπα ότι είμαι πάντα μαζί σου, ακόμα και μέχρι το τέλος του κόσμου. Γι αυτό είμαι το φως του κόσμου.
Έρχομαι μαζί σου στην μοναξιά του κόσμου, και η μοναξιά χάνεται. Δεν μπορείς να κρατήσεις την ψευδαίσθηση της μοναξιάς αν δεν είσαι μόνος. Ο σκοπός μου, λοιπόν, είναι να ξεπεράσουμε τον κόσμο. Δεν του επιτίθεμαι, αλλά το φως μου τον διασκορπίζει εξαιτίας της φύσης του. Το φως δεν επιτίθεται στο σκοτάδι, αλλά με την λάμψη του το διαλύει. Αν το φως μου πηγαίνει μαζί σου παντού, τότε και εσύ με την λάμψη του διαλύεις το σκοτάδι. Το φως γίνεται δικό μας, και δεν μπορείς να διαμένεις στο σκοτάδι όπως και το σκοτάδι δεν μπορεί να βρίσκεται όπου πηγαίνεις. Όταν θυμάσαι εμένα, θυμάσαι τον εαυτό σου, και Αυτόν τον Οποίο με έστειλε σε σένα.
Η συγχώρεση η δική σου θα φέρει τον κόσμο του σκότους στο φως. Η συγχώρεσή σου σε αφήνει ν’ αναγνωρίσεις το φως με το οποίο βλέπεις. Η συγχώρεση είναι η απόδειξη ότι είσαι το φως του κόσμου. Μέσω της συγχώρεσης επανέρχεται στην μνήμη σου η αλήθεια για τον εαυτό σου. Άρα, στην συγχώρεση βρίσκεται η σωτηρία σου.
Η συγχώρεση μαθαίνεται. Δεν είναι έμφυτη στο νου, ο οποίος δεν μπορεί να αμαρτήσει. Όπως η αμαρτία είναι μια ιδέα που δίδαξες στον εαυτό σου, έτσι και την συγχώρεση πρέπει να την μάθεις και αυτή, από ένα Δάσκαλο άλλο, και όχι από τον εαυτό σου, ο Οποίος αντιπροσωπεύει τον άλλο Εαυτό μέσα σε σένα. Μέσω Αυτού μαθαίνεις πώς να συγχωρείς τον εαυτό που έφτιαξες εσύ, και να τον αφήσεις να εξαφανιστεί.
Μην σε απασχολεί το πώς μπορείς να μάθεις ένα μάθημα τόσο διαφορετικό από όλα όσα έχεις διδάξει τον εαυτό σου. Πως θα μπορούσες, έξαλλου, να ξέρεις; Ο ρόλος σου είναι πολύ απλός. Χρειάζεται μόνο ν’ αναγνωρίσεις ότι όλα όσα έχεις μάθει, δεν τα θέλεις. Ζήτησε να διδαχθείς και μην χρησιμοποιείς τις εμπειρίες σου για να επιβεβαιώσεις αυτά που έχεις μάθει.
Όταν η γαλήνη σου απειλείται ή νιώθεις ενόχληση οποιασδήποτε μορφής, λέγε στον εαυτό σου,
«Δεν γνωρίζω τι σημαίνει τίποτα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού.
Άρα δεν ξέρω πως ν’ αντιδράσω σε αυτό.
Και δεν θα χρησιμοποιήσω αυτά που έχω μάθει στο παρελθόν σαν φως για να με καθοδηγήσει τώρα.»
Όταν το φως έρθει και έχεις πει, «Η Θέληση του Θεού είναι και δική μου.» θα δεις μια τέτοια ομορφιά που θα γνωρίζεις ότι δεν προέρχεται από σένα. Από την χαρά σου θα δημιουργείς ομορφιά στο Όνομά Του, γιατί η χαρά σου δεν θα μπορεί πια να είναι πιο περιορισμένη από την δική Του.
Πόσο όμορφες, αλήθεια, είναι οι Σκέψεις του Θεού που ζουν στο Φως Του! Η αξία σου είναι πέρα από την αντίληψη διότι είναι πέρα από κάθε αμφιβολία. Μην αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου σε διαφορετικά φώτα. Γνώρισε τον εαυτό σου με το Ένα Φως όπου το θαύμα το οποίο είσαι εσύ είναι απόλυτα ξεκάθαρο.
Ελάτε λοιπόν, μαζί μου, γιατί το μήνυμά μου είναι Φως.
«Πατέρα, σήμερα, το μόνο που θέλω είναι ν’ ακούω την Φωνή Σου. Μέσα σε βαθύτατη σιωπή έρχομαι σε Σένα, για ν’ ακούσω την Φωνή Σου και να λάβω το Λόγο Σου. Δεν έχω άλλη προσευχή απ’ αυτή: Έρχομαι σε Σένα για να Σου ζητήσω την αλήθεια. Και η αλήθεια δεν είναι παρά η Θέλησή Σου, την οποία επιθυμώ να μοιραστώ με Σένα σήμερα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...