Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - «Ο νους μου κρατά μόνο ό,τι σκέφτομαι μαζί με τον Θεό».



«Ο νους μου κρατά μόνο ό,τι σκέφτομαι μαζί με τον Θεό».

Μάθημα 150

(139) Δέχομαι την Επανόρθωση για τον εαυτό μου.

(140) Μόνο η σωτηρία μπορούμε να πούμε πως θεραπεύει.

Ακριβώς!

«Η Επανόρθωση δεν θεραπεύει τους ασθενείς, διότι αυτό δεν είναι πραγματική θεραπεία. Απομακρύνει την ενοχή που κάνει δυνατή την ασθένεια. Και αυτό είναι η πραγματική θεραπεία.»

«Όντας υγιής, ο νους θεραπεύει το σώμα διότι έχει θεραπευτεί ο ίδιος. Ο υγιής νους δεν μπορεί να συλλάβει ασθένεια διότι δεν μπορεί να συλλάβει επίθεση προς οποιονδήποτε ή οτιδήποτε.»

«Το εγώ πιστεύει ότι με το να αυτοτιμωρείται θα κατευνάζει την τιμωρία του Θεού. Εν τούτοις, ακόμα κι αυτό είναι αλαζονικό. Αποδίδει στον Θεό πρόθεση τιμωρίας, και έπειτα παίρνει αυτή την πρόθεση για δικό του δικαίωμα.»

«Οι νόες σας δεν είναι διαχωρισμένοι, και ο Θεός έχει μόνο ένα κανάλι θεραπείας διότι Αυτός έχει μόνο έναν Υιό. Ο απομείνας σύνδεσμος επικοινωνίας του Θεού με όλα τα παιδιά Του (το Άγιο Πνεύμα) τα ενώνει μαζί, και με Αυτόν.»

«Ποιος είναι ο γιατρός; Μόνο ο νους του ασθενή του ίδιου. Η έκβαση είναι αυτό που αποφασίζει αυτός να είναι. Κάποιοι ειδικοί παράγοντες φαίνεται ότι τον βοηθούν, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν μορφή στην δική του επιλογή. Τους επιλέγει για να δώσει κατανοητή μορφή στις επιθυμίες του.»

Μόλις αποδεχτείς την σωτηρία, δηλαδή την συγχώρεση του Αγίου Πνεύματος, τότε η υπάρχει απόλυτη η θεραπεία μιας και η στάση σου θα είναι:

«..Ο κόσμος δεν του κάνει τίποτα. Νόμιζε μόνο ότι του έκανε. Ούτε κάνει και τίποτα αυτός στον κόσμο, διότι είχε κάνει λάθος ως προς το τι ήταν. εδώ βρίσκεται η απελευθέρωση από την ενοχή και την ασθένεια, γιατί και τα δύο αυτά είναι ένα και το αυτό.»

Είναι δηλαδή μια παραλλαγή της έννοιας της συγχώρεσης, αλλά στην ουσία είναι το ίδιο.

Μέσα στην αλλαγή στην αντίληψή σου που πετυχαίνεις μέσω της συγχώρεσης, βρίσκεται η ελευθερία σου, καθώς και η ελευθερία των αδερφών σου.

«..Αυτό που βλέπεις σαν ασθένεια και πόνο, σαν αδυναμία και σαν βάσανο και απώλεια, δεν είναι παρά ο πειρασμός να αντιληφθείς τον εαυτό σου ως ανυπεράσπιστο και ευρισκόμενο στην κόλαση.»

«….Ένα θαύμα έχει έρθει για να σώσει τον Υιό του Θεού, και να κλείσει την πόρτα στα όνειρα αδυναμίας, ανοίγοντας τον δρόμο στην σωτηρία και την απελευθέρωσή του.»

«…Και έτσι τα θαύματα είναι τόσο φυσικά όσο φυσικά φαινόντουσαν ότι ήταν ο φόβος και η αγωνία πριν γίνει η επιλογή για ιερότητα. Γιατί με αυτή την επιλογή αποχωρούν οι ψεύτικες διακρίσεις, και παραμερίζονται οι ψεύτικες εναλλακτικές, και δεν απομένει τίποτα που να παρεμβάλλεται στην αλήθεια.»

Σαν δάσκαλος του Θεού που είσαι τώρα έχοντας ανταποκριθεί στο κάλεσμα, μπορείς να ενεργείς σαν παράδειγμα υπόμνησης στους αδελφούς που νομίζουν ότι περπατούν εγκαταλειμμένοι και μόνοι. Να τους υπενθυμίζεις ότι είναι στην πραγματικότητα ο Χριστός και ότι είναι αθώοι. Έτσι θα θεραπεύεις και θα θεραπεύεσαι εκπληρώνοντας την λειτουργία του Αγίου Πνεύματος.

Μην ξεχνάς ότι εκπροσωπείς την αλήθεια στον υποσυνείδητο νου των άλλων και στο συλλογικό υποσυνείδητο όλου του πλανήτη.

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα, έπεσα τυχαία στο ιστολόγιο σου και μου κίνησε το ενδιαφέρον, αν και ομολογώ πως έχω μια ιδιαίτερη σχέση με το θέμα πιστεύω και σε τι πιστεύω. Θα ρίξω μια ματιά σε παλαιότερες αναρτήσεις. Ενα μόνο μικρό σχόλιο επέτρεψέ μου να κάνω στο παρόν. Οταν γράφεις για ασθένεια εννοείς ψυχική ή σωματική. Διότι μερικές ασθένειες, προσωπικά πιστεύω οτι θεραπεύονται με τη βοήθεια της ιατρικής... Και νοητικές βεβαίως. ισως να μην κατάλαβα σε βάθος τα γραφόμενα.

    Οπως και να έχει καλό μήνα και χαιρετισμούς από το Σουλτανάτο του Ομάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Global Greek καλωσόρισες στους Πνευματικούς Θησαυρούς.
    Πριν απαντήσω στην ερώτησή σου, πρέπει να σου πω ότι το μεγαλύτερο μέρος της παραπάνω ανάρτησης, είναι αποσπάσματα από τα Μαθήματα Θαυμάτων (A Course in Miracles).
    Όταν αναφέρεται στην ασθένεια εννοεί και τις ψυχικές και τις σωματικές.Συμφωνώ μαζί σου ότι μερικές ασθένειες, τουλάχιστον τα συμπτώματά τους, θεραπεύονται από την κλασσική ιατρική.
    Σύμφωνα με τα Μαθήματα θαυμάτων, η ουσιατική θεραπεία επιτυγχάνεται την στιγμή που ο "ασθενής" πάψει να αντιλαμβάνεται πια καμία αξία στον πόνο, και στην αδυναμία (όλα αυτά βέβαια σε βαθύ υποσυνείδητο επίπεδο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...