Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Η Αναλλοίωτη Κατοικία.




Υπάρχει ένα μέρος μέσα σου όπου ολόκληρος ο κόσμος είναι ξεχασμένος ∙ όπου δεν πλανάται καμία θύμηση από αμαρτία και ψευδαισθήσεις. Υπάρχει ένα μέρος μέσα σου από όπου ο χρόνος έχει φύγει, και η ηχώ της αιωνιότητας φτάνει στ’ αυτιά σου. Υπάρχει ένα μέρος ανάπαυσης τόσο ήσυχο όπου κανένας ήχος δεν ακούγεται εκτός από τους ουράνιους ύμνους που ευφραίνουν τον Θεό τον Πατέρα και τον Υιό. Εκεί όπου και οι Δύο κατοικούν εκεί βρίσκεται και η θύμηση Τους. Και εκεί που βρίσκονται Αυτοί, είναι ο Ουρανός και η ειρήνη.

Μην σκεφτείς ότι μπορείς ν’ αλλάξεις αυτήν την αναλλοίωτη κατοικία Τους. Γιατί η Ταυτότητά σου ενοικεί σε Αυτούς, και στον τόπο που βρίσκονται Αυτοί, πρέπει να βρίσκεσαι εσύ για πάντα. Η σταθερότητα του Ουρανού είναι μέσα σου, τόσο βαθιά που τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί να ταράξει και όλα απλά περνούν, απαρατήρητα και αθέατα. Το γαλήνιο άπειρο της χωρίς τέλος ειρήνης σε περιβάλλει γλυκά μέσα στην απαλή αγκαλιά του, τόσο δυνατό και ήσυχο, γαλήνιο μέσα στην δύναμη του Δημιουργού του, που τίποτα δεν μπορεί να εισβάλλει στον ιερό Υιό του Θεού μέσα σου.

Εδώ βρίσκεται ο ρόλος που δίνει σε σένα το Άγιο Πνεύμα που υπηρετείς τον Υιό του Θεού, και θα ήθελες να τον δει να αφυπνίζεται και να χαρείς. Αυτός είναι μέρος δικό σου και εσύ μέρος δικό του, διότι είναι ο Υιός του Πατέρα του, και όχι δεν έχει κανένα από τους σκοπούς που μπορεί να του αποδώσεις εσύ. Τίποτα άλλο δεν σου ζητείται, παρά να δεχτείς το αναλλοίωτο και το αιώνιο που ενοικούν σ’ αυτόν, διότι η Ταυτότητά σου βρίσκεται εκεί. Η γαλήνη μέσα σε σένα μπορεί να βρεθεί σ’ αυτόν. Και κάθε σκέψη αγάπης που του προσφέρεις σε φέρνει πιο κοντά στην αφύπνιση μέσα στην αιώνια ειρήνη και χαρά.

Ο ιερός Υιός του Θεού είναι σαν εσένα ∙ ο καθρέφτης της Αγάπης του Πατέρα του για σένα, η απαλή υπενθύμιση της Αγάπης του Πατέρα του από την οποία δημιουργήθηκε και ακόμα ενοικεί σε αυτόν όπως ενοικεί και σε σένα. Να είσαι πολύ ήσυχος και σιωπηλός και ν’ ακούσεις την Φωνή του Θεού ,μέσα σε αυτόν, και άφησέ Την να σου πει ποια είναι η λειτουργία του. Δημιουργήθηκε για να είσαι εσύ ολοκληρωμένος, γιατί μόνο το πλήρες μπορεί να είναι μέρος της πληρότητας του Θεού, που σε δημιούργησε.

Τοο μόνο δώρο που ζητά ο Πατέρας από σένα, είναι να βλέπεις σε όλη την δημιουργία την λαμπρή δόξα του δικού Του δώρου προς εσένα. Ιδού ο Υιός Του, το τέλειο δώρο Του, μέσα στον οποίο ο Πατέρα του λάμπει για πάντα, και στον οποίον έχει δοθεί όλη η δημιουργία. Και επειδή την έχει αυτός δίνεται και σε σένα, και εκεί όπου βρίσκεται μέσα σε αυτόν παρατήρησε την δική σου γαλήνη. Η γαλήνη που σε περιβάλλει κατοικεί μέσα σε αυτόν, και από αυτήν την γαλήνη προέρχονται τα χαρούμενα όνειρα στα οποία τα χέρια σας ενώνονται με αθωότητα. Αυτά δεν είναι χέρια που αδράχνουν όνειρα πόνου. Δεν κρατούν σπαθί, γιατί έχουν αφήσει πια όλες τις μάταιες ψευδαισθήσεις αυτού του κόσμου. Και όντας άδεια λαμβάνουν, αντί για τις ψευδαισθήσεις, το χέρι ενός αδερφού μέσα στο ποίο βρίσκεται η πληρότητα.

Αν μόνο ήξερες τον ένδοξο στόχο που βρίσκεται πέρα από την συγχώρεση, δεν θα κρατούσες καμία σκέψη που να είχε έστω και την παραμικρή υποψία κακού. Γιατί θα καταλάβαινες πόσο μεγάλο είναι το κόστος όταν κρατάς κάτι που δεν έδωσε ο Θεός μέσα στο νου που κατευθύνει το χέρι να ευλογεί, και να οδηγεί τον Υιό του Θεού στο σπίτι του Πατέρα του. Δεν θα ήθελες να είσαι φίλος με εκείνον, που δημιουργήθηκε από τον Πατέρα του για να ενοικήσει μέσα του; Αν ο Θεός τον εκτιμά ως άξιο για Αυτόν, πως θα μπορούσες εσύ να του επιτίθεσαι με χέρια μίσους; Ποιος είναι αυτός που θα έβαζε αιματοβαμμένα χέρια πάνω στον ίδιο τον Ουρανό, και να ήλπιζε να βρει γαλήνη; Ο αδερφός σου νομίζει ότι κρατά το χέρι του θανάτου. Μην τον πιστεύεις. Μάθε, όμως, πόσο ευλογημένος είσαι εσύ που μπορείς να τον απελευθερώσεις, απλά με το να του προσφέρεις το δικό σου. Σου δίνεται ένα όνειρο στο οποίο αυτός είναι σωτήρας σου και όχι εχθρός μισητός. Σου δίνεται ένα όνειρο στο οποίο του έχεις συγχωρέσει όλα τα όνειρα θανάτου που έχει κάνει ∙ μοιράζεσαι μαζί του ένα όνειρο ελπίδας, αντί για το κακό όνειρο χωρισμού και μίσους. Γιατί σου φαίνεται τόσο δύσκολο να μοιραστείς μαζί του αυτό το όνειρο; Γιατί το όνειρο αυτό είναι φτιαγμένο για το μίσος και στην υπηρεσία του θανάτου, κι έτσι θα συνεχίσει να είναι εκτός κι αν το Άγιο Πνεύμα δώσει στο όνειρο μια άλλη λειτουργία. Κάθε μορφή που παίρνει κατά κάποιο τρόπο καλεί τον θάνατο. Και αυτοί που υπηρετούν τον κύριο του θανάτου έχουν έρθει να τον λατρέψουν μέσα σε ένα διαχωρισμένο κόσμο, ο κάθε ένας με τη μικροσκοπική λόγχη του και το σκουριασμένο σπαθί, για να κρατήσουν τις αρχαίες υποσχέσεις του ότι θα πεθάνουν.

Τέτοιος είναι ο πυρήνας του φόβου σε κάθε όνειρο που έχει κρατηθεί μακριά από την χρήση Εκείνου που βλέπει μια διαφορετική χρήση για ένα όνειρο. Όταν μοιραζόμαστε τα όνειρα, αυτά χάνουν την λειτουργία επίθεσης και διαχωρισμού, παρόλο που για αυτό φτιάχτηκαν όλα τα όνειρα.. Και όμως, τίποτα στον κόσμο των ονείρων δεν παραμένει χωρίς ελπίδα αλλαγής και βελτίωσης, γιατί εδώ δεν είναι η εστία της σταθερότητας. Ας χαρούμε πραγματικά που συμβαίνει αυτό, και ας μην αναζητούμε το αιώνιο σε αυτόν τον κόσμο. Τα όνειρα της συγχώρεσης είναι μέσον για να αποχωρίσεις από το όνειρο ενός κόσμου έξω από τον εαυτό σου. Και σε οδηγούν τελικά πέρα από όλα τα όνειρα, στην γαλήνη της αιώνιας ζωής.

- A COURSE IN MIRACLES - Chapter 29..V. The Changeless Dwelling Place

Περάστε να γνωριστούμε και στο facebook, εδώ:

http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/profile.php?id=624984825&ref=name

ή για ένα καφεδάκι στο καφέ των θαυμάτων


http://truthseeker.themiraclecafe.com

8 σχόλια:

  1. Τι όμορφο "μέρος" θησαυρένια!!

    Άραγε είμαστε κοντά στο να βρεθούμε σάυτο το όμορφο μέρος?

    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :) Καλημέρα και στις δύο αγαπημένες..
    Μερικές φορές ξεχνάμε ότι υπάρχει αυτό το μέρος και δεν το πλησιάζουμε καν..
    Τι γαλήνια που είναι όλα εκεί.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστίνα καλημέρα.
    Τελικά μου φαίνεται ότι μου έχει γίνει «εθισμός» να περιμένω από εσένα να διαβάσω ένα από αυτά τα κείμενα που μας συνεχώς μας στέλνεις και μας βάζουν σε ένα πανέμορφο τρόπο σκέψης. Σου εύχομαι καλή και ευλογημένη ημέρα.

    Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραότητα-γαλήνεμα η ανάγνωση των κειμένων σου !Μια καλημέρα για σένα Ζακυνθηνιά και μια καλημέρα στα άλλα παιδιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ edelweiss margarita

    Ναι Λουλουδένια μου...είδες τι όμορφο μέρος;
    Και είμαστε τόσο μα τόσο κοντά!!!
    Στην πραγματικότητα ποτέ δεν φύγαμε από εκεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @jackie

    Αυτό ακριβώς έχουμε πάθει..το έχουμε ξεχάσει.
    Μόλις το θυμηθούμε θα βρεθούμε και πάλι εκεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Σπύρος

    Καλησπέρα, Σπύρο και χαίρομαι πραγματικά που οι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ σου έχουν γίνει "εθισμός".
    Σου εύχομαι ολόψυχα να "εθιστείς" απόλυτα και αμετάκλητα στην χαρά και την γαλήνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

    Καλησπέρα, καλέ μου Σκόρπιε και σε ευχαριστώ.
    Αν αισθάνεσαι γαλήνη και πραότητα όποτε έρχεσαι εδώ με ενθαρρύνεις να συνεχίσω γιατί αυτός είναι ο στόχος μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...