Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Το Πρόβλημα και η Απάντηση



Ο κόσμος όπως ΕΣΥ τον αντιλαμβάνεσαι δεν μπορεί να έχει δημιουργηθεί από τον Πατέρα, διότι ο κόσμος ΔΕΝ είναι όπως τον βλέπεις. Ο Θεός δημιούργησε ΜΟΝΟ το αιώνιο, και όλα όσα βλέπεις ΕΣΥ είναι φθαρτά. Άρα λοιπόν, πρέπει να υπάρχει ένας άλλος κόσμος που εσύ ΔΕΝ βλέπεις. Η Βίβλος μιλά για ένα ΝΕΟ Ουρανό και μια ΝΕΑ γη, αυτό όμως δεν μπορεί να είναι κυριολεκτικά ακριβές, γιατί το αιώνιο δεν ΑΝΑ – δημιουργείται. Αλλά το να ΑΝΤΙΛΗΦΤΕΙΣ εκ νέου σημαίνει απλά να αντιληφτείς ξανά, υπονοώντας ότι πριν ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΣΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ. Ποιος είναι, λοιπόν, ο κόσμος που περιμένει να τον αντιληφτείς ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΔΕΙΣ; Κάθε σκέψη αγάπης που έκανε ποτέ το Τέκνο του Θεού είναι αιώνια. Αυτές που έκανε ο νους του (οι σκέψεις αγάπης) σε αυτόν τον κόσμο είναι η μοναδική πραγματικότητα αυτού του κόσμου. Δεν παύουν να είναι αντιλήψεις , γιατί ακόμα πιστεύει ότι είναι διαχωρισμένος, και όμως είναι αιώνιες, γιατί είναι σκέψεις αγάπης. Και ΟΝΤΑΣ σκέψεις αγάπης, είναι σαν τον Πατέρα, άρα δεν πεθαίνουν.

Ο πραγματικός κόσμος μπορεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΣ. Το μόνο που χρειάζεται είναι η προθυμία να μην αντιλαμβάνεσαι τίποτα ΑΛΛΟ. Γιατί αν αντιλαμβάνεσαι και το καλό ΚΑΙ το κακό, τότε δέχεσαι το λάθος ΚΑΙ το σωστό, ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ. Το εγώ βλέπει ΛΙΓΟ καλό, αλλά ποτέ ΜΟΝΟ καλό. Και αυτό ΓΙΑΤΙ οι αντίληψη του είναι πολύ ευμετάβλητη. Δεν απορρίπτει εντελώς την καλοσύνη, γιατί αυτό δεν θα μπορούσες να το αποδεχτείς, αλλά πάντα ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ κάτι που ΔΕΝ είναι αληθινό ΣΤΟ αληθινό, ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΣ έτσι ΤΙΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Γιατί οι αντιλήψεις δεν μπορεί να είναι εν μέρει αληθινές. Αν πιστεύεις στην αλήθεια ΚΑΙ την ψευδαίσθηση, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ.

Για να καθιερώσεις την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ σου αυτονομία, προσπάθησες να δημιουργήσεις ΑΝΟΜΟΙΑ με τον Πατέρα σου, ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ότι αυτό που έφτιαξες είναι ικανό να ΕΙΝΑΙ ανόμοιό Του. Όμως, ό,τι δημιούργησες και ΕΙΝΑΙ αληθινό, ΕΙΝΑΙ όμοιό Του. Μόνο αυτός είναι ο πραγματικός κόσμος, και βλέποντας ΜΟΝΟ αυτόν θα σε οδηγήσει στον πραγματικό Ουρανό, διότι ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ. Η αντίληψη της καλοσύνης δεν είναι γνώση, αλλά η άρνηση του ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ της καλοσύνης σε καθιστά ικανό να αντιληφτείς μια κατάσταση στην οποία δεν υπάρχουν αντίθετα. Και αυτό ΕΙΝΑΙ η κατάσταση της γνώσης. ΧΩΡΙΣ αυτή την επίγνωση, ΔΕΝ έχεις εκπληρώσει τους όρους της, και μέχρι να τους εκπληρώσεις δεν θα γνωρίζεις τι είναι ήδη δικό σου.

Έχεις φτιάξει πολλές ιδέες τις οποίες έχεις τοποθετήσει ανάμεσα στον εαυτό σου και τον Δημιουργό σου, και αυτές οι πεποιθήσεις είναι ο κόσμος όπως ΕΣΥ τον αντιλαμβάνεσαι. Η αλήθεια δεν είναι απούσα, αλλά ΕΙΝΑΙ κρυμμένη. Δεν γνωρίζεις την διαφορά ανάμεσα σε αυτά που έφτιαξες εσύ, και σε αυτά που δημιούργησε ο Θεός, κι έτσι δεν γνωρίζεις την διαφορά ανάμεσα σε αυτά που έχεις φτιάξει, και σε αυτά που ΕΣΥ έχεις δημιουργήσει. Το να πιστεύεις ότι μπορείς να αντιληφτείς τον πραγματικό κόσμο σημαίνει ότι πιστεύεις ότι μπορείς να γνωρίσεις τον εαυτό σου. ΜΠΟΡΕΙΣ να γνωρίσεις τον Θεό, επειδή είναι το Θέλημά Του να ΕΙΝΑΙ γνωστός. Ο πραγματικός κόσμος είναι όλο αυτό που το Άγιο Πνεύμα έχει σώσει για σένα, από αυτά που έφτιαξες, και το να αντιλαμβάνεσαι μόνο αυτό είναι η σωτηρία, διότι είναι η αναγνώριση ότι πραγματικότητα είναι ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ.

Αυτά τα μαθήματα είναι πολύ απλά. Ίσως δεν αισθάνεσαι ότι μαθήματα που το μόνο που διδάσκουν είναι ότι μόνο η πραγματικότητα είναι αληθινή, είναι αναγκαία. ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ; Όταν θα έχεις αντιληφτεί τον πραγματικό κόσμο θα αναγνωρίσεις ότι ΔΕΝ το πίστευες. Αλλά η ταχύτητα με την οποία η νέα και ΜΟΝΑΔΙΚΗ αληθινή σου αντίληψη θα μετασχηματιστεί σε γνώση, θα σου αφήσει μία μόνο στιγμή για να συνειδητοποιήσεις ότι αυτή η κρίση είναι η αληθινή. Και τότε, όλα όσα έφτιαξες θα ξεχαστούν, το καλό και το κακό, το λάθος και το σωστό. Γιατί καθώς ο Ουρανός και η γη γίνονται ένα, ακόμα και ο αληθινός κόσμος θα εξαφανιστεί από τα μάτια σου. Το τέλος του κόσμου δεν είναι η καταστροφή του, αλλά ο ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ του σε Ουρανό. Η ΝΕΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ του κόσμου είναι η μετατροπή ΟΛΗΣ της αντίληψης σε γνώση.

Η Βίβλος σου λέει να γίνεις σαν μικρό παιδί. Τα μικρά παιδιά αναγνωρίζουν ότι δεν καταλαβαίνουν αυτό που βλέπουν, και γι αυτό ΡΩΤΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ. Μην κάνεις το λάθος να πιστεύεις ότι ΕΣΥ καταλαβαίνεις αυτό που βλέπεις, διότι η σημασία του ΕΙΝΑΙ χαμένη για σένα. Αλλά το Άγιο Πνεύμα έχει σώσει την ερμηνεία του ΓΙΑ σένα, και αν Τον ΑΦΗΣΕΙΣ να την ερμηνεύσει ΓΙΑ σένα, Αυτός θα αποκαταστήσει αυτό που εσύ είχες πετάξει. Όσο ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙΣ την σημασία του, δεν θα βλέπεις την ανάγκη να την ζητήσεις ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ. Όμως, δεν γνωρίζεις την σημασία από ΤΙΠΟΤΑ από ό,τι βλέπεις. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΛΗΘΙΝΗ.

Η αναγνώριση αυτή είναι το αταλάντευτο ξεκίνημα σου. Δεν έχεις καθοδηγηθεί εσφαλμένα ∙ δεν έχεις δεχτεί καθόλου κανένα καθοδηγητή. Η καθοδήγηση της αντίληψής σου είναι η μεγάλη σου ανάγκη, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ το αυτό, αλλά μην το δεχτείς, διότι η κατανόηση είναι κληρονομιά σου. Η αντίληψη μαθαίνεται, και εσύ δεν είσαι δίχως Δάσκαλο. Αλλά η προθυμία σου να μάθεις από Αυτόν εξαρτάται από την προθυμία σου να αμφισβητείς ΟΛΑ ΟΣΑ έχεις μάθει ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, διότι εσύ που έχεις μάθει εσφαλμένα δεν θα έπρεπε να είσαι ο δάσκαλος του εαυτού σου. Κανένας δεν μπορεί να παρακρατήσει την αλήθεια, παρά μόνο από τον εαυτό του. Όμως, ο Θεός δεν θα αρνηθεί την απάντηση που σου ΕΔΩΣΕ. Ζήτα, λοιπόν, αυτό που είναι δικό σου, αλλά το οποίο ΔΕΝ έφτιαξες, και μην αμύνεσαι ΕΝΑΝΤΙΑ στην αλήθεια.

ΕΣΥ έφτιαξες το πρόβλημα στο οποίο ο Θεός ΕΧΕΙ απαντήσει. Κάνε στον εαυτό σου, λοιπόν, μια απλή ερώτηση ∙ «Θέλω το πρόβλημα ή την απάντηση;» Διάλεξε την απάντηση, και ΘΑ την έχεις, γιατί θα την βλέπεις έτσι όπως είναι, και είναι ήδη δική σου. Παραπονιέσαι ότι αυτά τα μαθήματα δεν είναι αρκετά συγκεκριμένα για να τα καταλάβεις και να ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. Και όμως, είναι ΠΟΛΥ συγκεκριμένα, και ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΝ. Αυτά δεν είναι μαθήματα για το ΠΑΙΧΝΙΔΙ ιδεών, αλλά για την ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ τους. Τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο συγκεκριμένο από το να σου πουν, εντελώς ξεκάθαρα, ότι αν ζητήσεις ΘΑ λάβεις.

Το Άγιο Πνεύμα θα απαντά σε ΚΑΘΕ συγκεκριμένο πρόβλημα, όσο πιστεύεις ότι τα προβλήματα ΕΙΝΑΙ συγκεκριμένα. Η απάντησή Του είναι και πολλές και μία, όσο εσύ πιστεύεις ότι το Ένα ΕΙΝΑΙ πολλά. Συνειδητοποίησε ότι ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, από φόβο για το τι θα ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ από σένα. ¨Όμως, μόνο άμα ρωτήσεις θα μάθεις ότι τίποτα που να είναι του Θεού δεν απαιτεί ΤΙΠΟΤΑ από σένα. Ο Θεός ΔΙΝΕΙ ∙ ΔΕΝ παίρνει. Αρνείσαι να ζητήσεις, επειδή πιστεύεις ότι το να ζητάς είναι να ΠΑΙΡΝΕΙΣ, και δεν το αντιλαμβάνεσαι σαν ΜΟΙΡΑΣΜΑ. Το Άγιο Πνεύμα θα σου δώσει μόνο ό,τι είναι δικό σου, και δεν θα πάρει τίποτα σε αντάλλαγμα. Γιατί ό,τι είναι δικό σου ΕΙΝΑΙ τα πάντα, και τα μοιράζεσαι ΜΕ τον Θεό. Αυτή ΕΙΝΑΙ η πραγματικότητά του. Είναι ποτέ δυνατόν το Άγιο Πνεύμα, που θέλει μόνο να ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙ, να ΠΑΡερμηνεύσει την ερώτηση που πρέπει να κάνεις για να μάθεις την απάντησή Του;

ΕΧΕΙΣ ακούσει την απάντηση, αλλά έχεις παρεξηγήσει την ΕΡΩΤΗΣΗ. Έχεις πιστέψει ότι το να ζητάς καθοδήγηση από το Άγιο Πνεύμα, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΣΤΕΡΗΣΗ. Μικρό παιδί του Θεού, δεν καταλαβαίνεις τον Πατέρα σου. Πιστεύεις σε ένα κόσμο που παίρνει, επειδή πιστεύεις ότι αποκτάς με το να παίρνεις. Αλλά ΜΕ αυτή την αντίληψη, έχασες από τα μάτια σου τον πραγματικό κόσμο. Φοβάσαι τον κόσμο ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ, αλλά ο πραγματικός κόσμος είναι ακόμα δικός σου φτάνει να τον ζητήσεις. Μην τον αρνείσαι ΣΤΟΝ εαυτό σου, γιατί ΜΟΝΟ αυτό μπορεί να σε ελευθερώσει. Τίποτα από τον Πατέρα δεν θα σκλαβώσει το Τέκνο Του, το οποίο Αυτός δημιούργησε ελεύθερο και του οποίου η ελευθερία προστατεύεται από την Ύπαρξή ΤΟΥ.

Ευλογημένοι είναι εκείνοι που θα ζητήσουν την αλήθεια του Θεού χωρίς φόβο, γιατί μόνο έτσι μπορείς να μάθεις ότι στην απάντησή Του ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ η απελευθέρωση από τον φόβο. Όμορφο Παιδί του Θεού, ζητάς μόνο αυτό που σου υποσχέθηκα. Πιστεύεις ότι θα σε ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΑ; Η Βασιλεία των Ουρανών ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ μέσα σου. Πίστεψε ότι η αλήθεια βρίσκεται σε μένα, γιατί εγώ ΓΝΩΡΙΖΩ ότι βρίσκεται σε ΣΕΝΑ. Τα τέκνα του Θεού δεν έχουν τίποτα που να μην το μοιράζονται. Ζήτα την αλήθεια από οποιοδήποτε Τέκνο του Θεού, και την ζητάς από μένα. Δεν υπάρχει κανένας από μας που να μην έχει την απάντηση μέσα του, για να την δώσει σε όποιον την ζητήσει ΑΠΟ αυτόν. Ζήτα οτιδήποτε από το Τέκνο του Θεού, και ο Πατέρας Του θα σου απαντήσει, γιατί ο Χριστός δεν πλανάται με στον Πατέρα Του, και ο Πατέρας Του δεν πλανάται με σε Αυτόν.

Κι εσύ, λοιπόν, μην πλανάσαι με τον αδερφό σου, και βλέπε μόνο τις σκέψεις αγάπης σαν πραγματικότητά του, γιατί με το να αρνηθείς ότι το πνεύμα του είναι διχασμένο, ΘΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ. Δέξου τον όπως τον δέχεται ο Πατέρας του, και θεράπευσέ τον με τον Χριστό, γιατί ο Χριστός είναι η θεραπεία του ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ. Ο Χριστός είναι το Τέκνο του Θεού ο Οποίος δεν είναι με κανένα τρόπο χωρισμένος από τον Πατέρα Του, του Οποίου η ΚΑΘΕ σκέψη είναι σκέψη αγάπης όπως του Πατέρα Του, από τον Οποίο δημιουργήθηκε. Μην πλανάσαι με το Τέκνο του Θεού, γιατί έτσι θα ΠΡΕΠΕΙ να πλανάσαι με τον εαυτό σου. Και όταν πλανάσαι με τον εαυτό σου ΑΠΑΤΑΣΑΙ και με τον Πατέρα σου, με τον Οποίο κάθε πλάνη είναι αδύνατη.

Στον πραγματικό κόσμο, δεν υπάρχει ασθένεια, γιατί δεν υπάρχει χωρισμός και διαίρεση. Μόνο σκέψεις αγάπης αναγνωρίζονται, και αφού κανένας δεν είναι χωρίς την βοήθειά ΣΟΥ, η Βοήθεια του Θεού πηγαίνει μαζί ΣΟΥ παντού. Καθώς προθυμοποιείσαι να ΔΕΧΤΕΙΣ αυτή την Βοήθεια ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΗΝ ΖΗΤΑΣ, θα την δίνεις ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙΣ. Τίποτα δεν θα υπερβαίνει την θεραπευτική σου δύναμη, διότι τίποτα δεν θα υπάρχει που να μην είναι δικό σου, απλά και μόνο να το ζητήσεις. Ποια προβλήματα δεν θα εξαφανίζονται ενώπιον της παρουσίας της απάντησης του Θεού; Ζήτα, λοιπόν, να μάθεις την πραγματικότητα του αδερφού σου ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ, και θα δεις την δική ΣΟΥ ομορφιά να αντανακλάται σε ΑΥΤΟΝ.

Μην δέχεσαι την άστατη αντίληψη του αδερφού σου για τον εαυτό του, γιατί ο διχασμένος νους του είναι δικό σου, και δεν θα δεχτείς την θεραπεία ΣΟΥ χωρίς την δική του. Γιατί μοιράζεστε τον πραγματικό κόσμο όπως μοιράζεστε και τον Ουρανό, και η θεραπεία Του ΕΙΝΑΙ δική σου. Το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να ΘΕΡΑΠΕΥΕΣΑΙ, και δεν είναι δυνατόν να αντιλαμβάνεσαι κομμάτι του εαυτού σαν άρρωστο, και να επιτυγχάνεις τον ΔΙΚΟ σου στόχο. Αδερφέ μου, θεραπεύουμε μαζί όπως ζούμε και μαζί, και αγαπάμε μαζί. Μην πλανάσαι με το Τέκνο του Θεού, διότι είναι ένα με τον εαυτό του, και Ένα με τον Πατέρα του. Αγάπα αυτόν που αγαπά ο Πατέρας Του, και θα μάθεις για την Αγάπη του Πατέρα προς ΕΣΕΝΑ.

Αν αντιληφθείς προσβολή σε έναν αδελφό, ξερίζωσε την προσβολή από το μυαλό σου, γιατί αισθάνεσαι προσβολή από τον Χριστό, και πλανάσαι ΜΕ Αυτόν. Αν αυτό που αντιλαμβάνεσαι σε προσβάλλει, προσβάλλεσαι με τον ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, και προσβάλλεις το Τέκνο του Θεού, το οποίο ο Θεός ποτέ δεν καταδίκασε. Άφησε το Άγιο Πνεύμα να εξαλείψει ΟΛΕΣ τις προσβολές του Τέκνου του Θεού εναντίον του εαυτού του, και να μην αντιλαμβάνεσαι κανέναν παρά μόνο μέσα από την καθοδήγησή ΤΟΥ, γιατί έτσι ΑΥΤΟΣ θα σε σώσει από ΚΑΘΕ επίκριση. Δέξου την θεραπευτική Του δύναμη, και χρησιμοποίησέ την σε όλους όσους Αυτός σου στέλνει, γιατί επιθυμεί να θεραπεύσει το Τέκνο του Θεού, με το οποίο Αυτός δεν πλανάται.

Τα παιδιά βλέπουν τρομακτικά φαντάσματα και δράκους, και τρομοκρατούνται. Αλλά αν ρωτήσουν κάποιον για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ σημασία αυτών που βλέπουν, και είναι πρόθυμα να ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ο φόβος φεύγει μαζί της. Όταν ένα παιδί βοηθηθεί να ερμηνεύσει το «φάντασμά» του σε κουρτίνα, το «τέρας» του σε σκιά, και τον «δράκο» του σε όνειρο, τότε πια δεν φοβάται, και γελάει χαρούμενα με τον φόβο του. Εσείς, παιδιά μου, φοβάστε τους αδερφούς σας, και τον Πατέρα σας, και τους ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ. Αλλά απλά ΠΛΑΝΑΣΤΕ με αυτούς.

Ρωτήστε τον Δάσκαλο της Πραγματικότητας τι ΕΙΝΑΙ αυτά, και όταν ακούσετε την απάντησή Του, και εσείς θα γελάσετε με τους φόβους σας και θα τους αντικαταστήσετε με γαλήνη. Γιατί ο φόβος δεν βρίσκεται στην πραγματικότητα, αλλά στο μυαλό των παιδιών που δεν τον ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ. Είναι μόνο η ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ που τα φοβίζει, και όταν μάθουν να αντιλαμβάνονται σωστά, δεν φοβούνται. Και γι αυτό το λόγο, θα ρωτήσουν πάλι για την αλήθεια, όταν φοβούνται. ΔΕΝ είναι η πραγματικότητα των αδερφών σου, ή του Πατέρα σου, ή του αδερφού σου που σε φοβίζει. Δεν ξέρεις τι ΕΙΝΑΙ, και γι αυτό ΕΣΥ τους βλέπεις σαν φαντάσματα και τέρατα και δράκους.

Ρώτα για την πραγματικότητά τους ΕΚΕΙΝΟΝ ο Οποίος την γνωρίζει, και Αυτός θα σου πει τι είναι. Γιατί εσύ ΔΕΝ τους καταλαβαίνεις, και αφού πλανάσαι με αυτά που βλέπεις, ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ την πραγματικότητα για να αποβάλλεις τους φόβους σου. Δεν θα ήθελες να ανταλλάξεις τους φόβους σου με την αλήθεια, αν η ανταλλαγή είναι δική σου φτάνει μόνο να την ζητήσεις; Γιατί αφού ο Θεός δεν πλανάται με σένα, εσύ μπορείς να πλανάσαι μόνο με ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. Αλλά μπορείς να μάθεις την αλήθεια για τον εαυτό σου από το Άγιο Πνεύμα, που θα σε διδάξει ότι, σαν μέρος του Θεού, η πλάνη για ΣΕΝΑ είναι αδύνατη. Όταν αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου δίχως πλάνη, θα δεχτείς τον πραγματικό κόσμο, στην θέση του ψεύτικου που έχεις φτιάξει. Και τότε ο Πατέρας θα σκύψει προς εσένα, και θα κάνει το τελευταίο βήμα ΓΙΑ σένα, ανυψώνοντάς σε προς Αυτόν.

- ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ -

http://courseinmiracles.com/urtext/chapter_10/section_8.htm



Περάστε να γνωριστούμε και στο facebook, εδώ:

http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/profile.php?id=624984825&ref=name

ή για ένα καφεδάκι στο καφέ των θαυμάτων


http://truthseeker.themiraclecafe.com/


2 σχόλια:

  1. Όλες μας οι σχέσεις και ό,τι ζούμε καθρεφτίζουν αυτά που έχουμε μέσα μας; Δύσκολο να το δεχτούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όμως..σε αυτή την συνειδητοποίηση βρίσκεται και το κλειδί της ελευθερίας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...