Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Το μόνο που χρειάζομαι, είναι η αλήθεια





Έχω παρατηρήσει ότι από τότε που άρχισα να μελετώ τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ, ότι το κάθε μάθημα ταιριάζει απόλυτα με τις ανάγκες της ημέρας…

Το μόνο που χρειάζομαι, είναι η αλήθεια

Κάθε μέρα βρίσκομαι μπροστά στην συνειδητοποίηση, ότι το μόνο που χρειάζομαι είναι η αλήθεια..

Αυτό μπορεί να ακούγεται κάπως «ανεδαφικό», γιατί θα μου πείτε πως έχω και άλλες ανάγκες.

Ποιες ανάγκες έχω;

Είναι πραγματικές;

Ή απλά με κρατούν παγιδευμένη στην «ψευδαίσθηση»;

Δύσκολες ερωτήσεις. Πολύ εύκολα θα μπορούσα να απαντήσω, λέγοντας:

Χρειάζομαι χρήματα.

Χρειάζομαι δουλειά.

Χρειάζομαι τροφή και ρούχα.

Χρειάζομαι ένα σπίτι.

Και πολλά άλλα.

Και ας αφήσουμε και τα σενάρια που κάνω με το μυαλό μου για το πώς θέλω να εξελιχτούν οι καταστάσεις που ζω.

«Τι είναι σωστό να κάνω σε αυτή την περίπτωση;»

«Πως πρέπει να φερθώ σε αυτόν τον άνθρωπο;»

«Τι θα γίνει αν…»

Και τελικά σε όλα αυτά τα ερωτήματα που με βασανίζουν η απάντηση είναι:

Το μόνο που χρειάζομαι είναι η Αλήθεια.

Γιατί τίποτα άλλο δεν χρειάζομαι πραγματικά;

Που, στο όνειρο;

Η μόνη ανάγκη που πραγματικά έχω είναι να αφυπνιστώ και να γνωρίσω την αλήθεια, και έπειτα αυτόματα όλες μου οι «ανάγκες» θα ικανοποιηθούν.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι είμαι Παιδί του Θεού και έχω πρόσβαση σε ένα Σύμπαν απεριόριστης αφθονίας και αγάπης.

Η αλήθεια είναι ότι η αγάπη κυλάει στις φλέβες μου, ΕΙΜΑΙ αγάπη, ΕΙΜΑΙ τέλεια σαν τον Πατέρα μου.

Η αλήθεια είναι αυτή, αναλλοίωτη όπως πάντα, μόνο που εγώ την έχω λησμονήσει.

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η ΠΡΟΘΕΣΗ και η προθυμία μου να θυμηθώ.

Αυτό είναι πανίσχυρη κινητήρια δύναμη. Το Σύμπαν ενεργοποιείται για να μου απαντήσει. Μέσα στην «τακτική» Του για να υποδείξει την αλήθεια είναι και η ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών μου.

Κανένας δεν μου ζητά να τα παρατήσω όλα και να πάω σε μια σπηλιά, μοναστήρι ή να πάρω τα βουνά.

Όχι.

Απλά χρειάζεται ν’ αναγνωρίσω την απόλυτη μη πραγματικότητα όλων όσων μου δείχνουν τα μάτια του σώματός μου.

Δεν έχω καμιά ανάγκη, παρά μόνο την αλήθεια.

Το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει τι χρειάζομαι, και θα μου δώσει όλα όσα χρειάζομαι και δεν εμποδίζουν την πορεία μου προς το Φως. Θα ικανοποιεί τις ανάγκες μου όσο βέβαια, εγώ δεν τις χρησιμοποιώ για να χρονοτριβώ στο χωροχρόνο.

Εδώ είναι κάποια αποσπάσματα από τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ που περιγράφουν αυτή την αλήθεια (είναι μετάφραση από το πρωτότυπο χειρόγραφο που ονομάζεται Urtext, και το βρήκα στο διαδίκτυο – τα κεφαλαία ήταν έτσι από το πρωτότυπο)

Κεφάλαιο 16, Τμήμα 2.

Καμία ανάγκη δεν θα μείνει ανικανοποίητη, αν τις αφήσεις ΟΛΕΣ στο Άγιο Πνεύμα του Οποίου η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ είναι να τις ικανοποιεί. Αυτή είναι δική Του λειτουργία, και ΟΧΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ. Δεν θα τις ικανοποιήσει μυστικά, διότι Αυτός μοιράζεται όλα όσα δίνεις μέσα από Αυτόν. ΓΙ ΑΥΤΟ τα δίνει. Ό,τι δίνεις μέσω Αυτού είναι για όλα τα Τέκνα του Θεού, ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. Άφησε σε Αυτόν την λειτουργία Του, διότι ΕΠΙΘΥΜΕΙ να την ικανοποιήσει, και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να Του ζητήσεις να εισέλθει στις σχέσεις σου, και να τις ευλογήσει ΓΙΑ σένα.

Κεφάλαιο 12, Τμήμα 6:

Ο Πατέρας σου γνωρίζει ότι δεν έχεις ανάγκη από τίποτα. Έτσι είναι στον Ουρανό. Γιατί τι θα σου χρειαζόταν στην αιωνιότητα; Στον ΔΙΚΟ ΣΟΥ κόσμο ΟΝΤΩΣ χρειάζεσαι πράγματα, διότι είναι ένας κόσμος με ελλείψεις, στον οποίο βρίσκεσαι ΔΙΟΤΙ έχεις ελλείψεις. Αλλά ΜΠΟΡΕΙΣ να βρεθείς σε ένα τέτοιο κόσμο; Χωρίς το Άγιο Πνεύμα η απάντηση θα ήταν όχι. Αλλά ΧΑΡΗ ΣΕ Αυτόν, η απάντηση είναι ένα χαρμόσυνο ΝΑΙ. Και σαν Μεσολαβητής ανάμεσα στους δύο κόσμους, Αυτός γνωρίζει τις ανάγκες σου, και ΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΒΛΑΨΟΥΝ. Η ιδιοκτησία είναι μια επικίνδυνη έννοια αν την αφήσουμε σε σένα. Το εγώ θέλει να ΕΧΕΙ πράγματα για την σωτηρία του, γιατί η κατοχή πραγμάτων ΕΙΝΑΙ ο νόμος του. Η κατοχή ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για την κατοχή είναι το βασικό δόγμα του εγώ, ένας βασικός θεμέλιος λίθος στους ναούς που κτίζει για τον εαυτό του. Και στον βωμό ΤΟΥ απαιτεί να αποθέσεις ΟΛΑ τα πράγματα που σε προστάζει να αποκτήσεις, μην αφήνοντας σου καμιά χαρά από αυτά.

ΟΛΑ όσα σου λέει το εγώ ότι χρειάζεσαι θα σε βλάψουν. Γιατί παρόλο που σε παροτρύνει ξανά και ξανά να ΑΠΟΚΤΑΣ, δεν σου ΑΦΗΝΕΙ τίποτα, γιατί ό,τι αποκτήσεις θα στο ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ. Και ακόμα και μέσα από τα ίδια χέρια που το άρπαξαν θα το αποσπάσει βίαια και θα το εκτοξεύσει στην σκόνη. Γιατί όπου το εγώ βλέπει σωτηρία, ΒΛΕΠΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ, κι έτσι χάνεις ό,τι και να έχεις αποκτήσει στο όνομά του. Γι’ αυτό, μην ρωτάτε τους εαυτούς σας τι χρειάζεστε, διότι ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ, και η συμβουλή που θα δώσετε στους εαυτούς σας, θα σας βλάψει. Γιατί αυτό που ΕΣΕΙΣ νομίζετε ότι χρειάζεστε απλά θα εξυπηρετήσει μόνο για να σας δέσει στον κόσμο ΕΝΑΝΤΙΑ στο φως, και να σας καταστήσει απρόθυμους να αμφισβητήσετε την αξία που έχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αυτός ο κόσμος για σας.

Μόνο το Άγιο Πνεύμα ΓΝΩΡΙΖΕΙ τι χρειάζεστε. Γιατί ΑΥΤΟΣ θα σας δώσει όλα τα πράγματα που ΔΕΝ εμποδίζουν την πορεία σας προς το φως. Και τι άλλο θα μπορούσατε να χρειάζεστε; Μέσα στον χρόνο, Αυτός σας δίνει όλα τα πράγματα που χρειάζεται να έχετε, και θα τα ανανεώνει όσο τα χρειάζεστε. Δεν θα πάρει τίποτα ΑΠΟ εσάς, όσο το χρειάζεστε για ΟΙΟΔΗΠΟΤΕ λόγο. Και όμως γνωρίζει ότι ΟΛΑ όλα όσα χρειάζεστε είναι προσωρινά και χρειάζεται να διαρκέσουν μόνο μέχρι να παραμερίσετε ΟΛΕΣ τις ανάγκες σας, και να μάθετε ότι όλες ΕΧΟΥΝ ικανοποιηθεί.

Άφησε, τότε, τις ανάγκες σου σε Εκείνον. Αυτός θα φροντίσει γι αυτές, χωρίς να τους δώσει καμία έμφαση. Ό,τι έρχεται σε σένα από Αυτόν έρχεται με ασφάλεια, διότι Εκείνος διασφαλίζει ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ ένα σκοτεινό σημείο, κρυμμένο μέσα στο μυαλό σου με το σκοπό να σε βλάψει. Κάτω από την καθοδήγησή Του, θα ταξιδεύεις ανάλαφρα και ευχάριστα, γιατί η ματιά Του βρίσκεται πάντα στο τέλος του ταξιδιού, που είναι και ο στόχος Του. Το Τέκνο του Θεού δεν είναι ένας ταξιδιώτης μέσα από ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ κόσμους. Όσο ιερή και να γίνει η αντίληψή του, κανένας κόσμος ΕΞΩ από αυτόν δεν κρατά την κληρονομιά του. Μέσα στον ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ δεν ΕΧΕΙ καμία ανάγκη, διότι το φως δεν χρειάζεται τίποτα για να λάμπει ειρηνικά, και από ΜΟΝΟ ΤΟΥ, να αφήνει τις ακτίνες του να επεκτείνονται στο άπειρο με γαλήνη.

18 σχόλια:

  1. Χριστίνα μου το έχω μέρες ανοικτό και το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω. Είναι απλά εκπληκτικό και είναι πραγματικά η αντίληψη που έχω εκφρασμένη πανέμορφα.
    Μόλις κατέβασα και το urtext.

    Να είσαι καλά και καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπήκα εδώ μέσα τυχαία, και να που τώρα χρειάζομαι ένα μπάνιο για να καθαρίσω από τις αρρώστιες που είδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά πολλές οι ανάγκες που νομίζουμε πως έχουμε και χάνουμε τον προσανατολισμό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χριστινακι μου μπραβο σου!!! Ετσι ειναι οντως οταν καταλαβουμε την αληθεια μεσα μας και εχουμε αυτογνωσια τοτε αρχιζουμε να ειμαστε στο σωστο μονοπατι. Φιλια καλη μου, παντα μου αρεσει να διαβαζω το μπλογκ σου ειναι υπεροχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Iptamenos Ollandos

    Σ' ευχαριστώ, καλέ μου φίλε. Τα λόγια σου με εμψυχώνουν.
    Καλά έκανες και κατέβασες το urtext. Μπορείς να κατεβάσεις και τα workbook αν και κυκλοφορεί και στα ελληνικά, και το manual for teachers..είναι πολύ καλά..
    Καλό σου απόγευμα//

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Haris
    Ένα μπανάκι κάνει πάντα καλό. Μόνο τρίψου καλά, παντού για να μην μείνουν κατάλοιπα..
    Πρόσεχε βρε παιδάκι μου κι εσύ από που περνάς!
    Καλό απόγευμα και σε σένα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ jackie

    ναι, αποπροσανατολιζόμαστε μέσα από ένα κυκεώνα από "δήθεν" ανάγκες και χάνουμε τον Ένα και "πραγματικό" στόχο...
    Καλό σου απόγευμα, καλή μου φίλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Cassiel..

    Καλησπέρα, καλή μου και σ' ευχαριστώ. Και μένα μου αρέσει πολύ να διαβάζω το δικό σου. 'Εχουμε πολλά κοινά..
    Καλό σου απόγευμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η αλήθεια, το φως
    και ο στιλπνός αέρας
    γλυκιά μου Χριστίνα..

    Των ζεστών κι εύοσμων
    συν-αισθημάτων..

    Τη θερμή καλημέρα μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραία απάντηση Χριστίνα! Την καταχάρηκα. Γιατί για σας τους "καλούς" χριστιανούς, με την πλήρη υποταγή τους, ο Βολτέρος έγραφε ότι ο ίδιος δεν πιστεύει στον θεό αλλά θα ήθελε να πιστεύει η γυναίκα του και ο υπηρέτης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Τάκης Τσαντήλας

    Την θερμή μου καλησπέρα, καλέ μου φίλε και καλό Σαββατοκύριακο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Haris

    Καλησπέρα, αφέντη μου..
    ...γιατί βάζεις ταμπέλες στους ανθρώπους;
    ...τι θα πει Χριστιανός, Μωαμεθανός, Βουδιστής κλπ. Γιατί να περιορίζουμε τους ανθρώπους αλλά και τους εαυτούς μας πίσω από ταμπέλες;
    ...όσο για μένα δεν είμαι καθόλου "καλή χριστιανή" με την έννοια που το λες (χωρίς να κατακρίνω αυτούς που είναι, βέβαια). Στην εκκλησία δεν πατάω το πόδι μου ούτε στις γιορτές...
    ...απλά αναζητώ την αλήθεια, όπου αυτή βρίσκεται..
    Να περνάς να τα λέμε...
    Καλό Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για να μπορέσει κάποιος να κατανοήσει την σημασία της αλήθειας,απαιτεί σεβασμό-όχι μόνο προς τον ίδιο εαυτό, αλλά προπάντων προς τον συνάνθρωπο !
    Μερικές φορές αυτό δεν το σκέφθομαι -το προσπερνώ και τότε αρχίζει η αναζήτηση , γιατί και πώς !Και έρχεσαι και βάζεις κάποια νοήματα στη σειρά !
    Να είσαι καλά Χριστίνα μου !
    Τα μαθήματά σου τα χρειάζομαι !
    Καλό σαββατόβραδο καλή μου φίλη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αφέντης δεν είμαι, ούτε θα ήθελα να είμαι -το μισώ όσο τίποτε. Αλλά η απάντησή σου δεν μου έδινε περιθώρια για να ανταπαντήσω διαφορετικά. Βασικά, εσύ την προκάλεσες.

    Προφανώς έχεις τους λόγους σου για να με ξανακαλέσεις, εμένα, τον αντιχριστιανό, για "να τα λέμε". Αλλά έχω και εγώ τους λόγους μου, οπότε το αποτέλεσμα θα είναι αμοιβαίο.

    Και τώρα στο θέμα μας.
    1)Το μόνο που χρειάζεσαι είναι η αλήθεια, λες. Αυτό όμως δεν προϋποθέτει ότι η αλήθεια είναι μία; Άρα βλέπεις τα πράγματα "πλατωνικά" (δηλαδή χριστιανικά), με το ύψιστο αγαθόν του, αποκλείοντας όλα τα άλλα, ονομάζοντάς τα "ψέμα". Αμέσως γίνεσαι δογματική, απεσταλμένη της μοναδικής αλήθειας, εκλεκτή του θεού. Σκέψου πόσος εγωισμός υπάρχει σ αυτό.

    2)Είσαι χριστιανή γιατί "είσαι αγάπη" όπως λες. Αν κάνεις πως το ξέχασες, κάπου στην Καινή Διαθήκη αναφέρεται ότι "ο (χριστιανικός) θεός είναι αγάπη". Καμιά άλλη μεγάλη θρησκεία δεν αναφέρει πως ο θεός της είναι αγάπη. Άρα, μόνη σου βάζεις ταμπέλες στον εαυτό σου, δεν σου τις έβαλα εγώ. Το ότι δεν πατάς στην εκκλησία δεν λέει και πολλά πράματα. Αυτό που πιο κάτω γράφεις, το σφυρηλατεί: "Απλά χρειάζεται ν’ αναγνωρίσω την απόλυτη μη πραγματικότητα όλων όσων μου δείχνουν τα μάτια του σώματός μου". Και "Το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει τι χρειάζομαι". Νομίζω είναι αρκετά τα αποσπάσματα για να σου δείξω ότι μόνη σου βάζεις ταμπέλες.

    3)Το μόνο που χρειάζεσαι είναι η αγάπη, λες. Και τι θα έκανες, αν κάποιος δαίμονας ή άγγελος, σου έλεγε ότι η αλήθεια (αν υπάρχει η μία αλήθεια) δεν είναι αυτή που περιμένεις να είναι; Θα την άντεχες; Αν σου έλεγε ότι όλα όσα πιστεύεις και θεωρείς αλήθεια δεν είναι παρά μια πλάνη; Θα την άντεχες;

    (Αν κατάλαβα καλά, αυτό το ποστ δεν το έγραψες εσύ, αλλά από κάπου το αντίγραψες. Αυτό όμως πολλαπλασιάζει το ότι είναι η δίκη σου άποψη, εφόσον έκανες τόσο κόπο για να το μεταφράσεις και να το βάλεις στο μπλογκ σου.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

    Καλέ μου φίλε, χαίρομαι που βρίσκεις κάτι που να σε αγγίζει στους ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ μου...αυτός είναι ο λόγος που τους μοιράζομαι..
    Καλό σου βράδυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Haris

    Φυσικά και η Αλήθεια είναι μία...και είναι πολύ συγκεκριμένη και απλή και εκφράζεται από όλες τις θρησκείες.
    Το Απόλυτο Ένα Όλης της Ύπαρξης και την θεϊκή φύση του ανθρώπου. Ίσως ο χριστιανισμός να μένει περισσότερο στο θέμα της αγάπης αλλά αυτό δεν αναιρεί τα κοινά στοιχεία όλων των θρησκειών. Μάλλον τα συμπληρώνει - τα εξελίσσει.
    ...αλλά δεν έχει νόημα να ανοίξουμε θεολογική συζήτηση μιας και η Αλήθεια - όπως την εννοώ - είναι η εμπειρία και η ανάμνηση της Θεϊκής μας Φύσης και η πραγματικότητα της Ενότητας όλων των πραγμάτων. Είναι, λοιπόν, εμπειρία..το ζεις μέσα στην καρδιά σου γι αυτό τα θεολογικο-φιλοσοφικά επιχειρήματα, αν και είναι πολύ ενδιαφέροντα, δεν μπορούν να εκφράσουν αυτή την αίσθηση.
    Δεν αισθάνομαι καθόλου εκλεκτή του Θεού...η Αλήθεια είναι ότι ο Θεός δεν έχει εκλεκτούς και όποιος πιστεύει ότι είναι, έχεις δίκιο ότι είναια αλαζών και δογματικός ψευδοπροφήτης. Για τον Θεό δεν υπάρχουν διαχωρισμένοι άνθρωποι. Γι Αυτόν είμαστε όλοι ο Υιός Του που δημιούργησε επεκτείνοντας τον Εαυτό Του.
    Ναι, έχεις δίκιο..δεν είναι δικές μου θεωρίες...το μπλε κομμάτι είναι πιστή μετάφραση από το urtext από το COURSE IN MIRACLES. Το υπόλοιπο είναι δικές μου σκέψεις, εμνευσμένες από το μήνυμα αυτού του έργου..
    Καλό σου βράδυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...