Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ,...ΤΑ ΨΟΦΙΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ …..ΟΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ.





Κάπου διάβασα ότι οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι μπορείς να πάρεις ένα βλαστοκύτταρο και να το βάλεις μέσα σε ένα ασθενή ενήλικα και αυτό το μοναδικό μικρό υγιές κύτταρο θα δημιουργήσει ένα τέλειο συκώτι, θα θεραπεύσει την ασθένεια, θα εκδιώξει τα παλιά κύτταρα και θα δώσει ενέργεια και ζωντάνια στο σώμα. ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΥΤΤΑΡΟ.

Αυτό ακριβώς κάνει και μια τέλεια σκέψη στο σώμα – εκδιώκει όλες τις αρνητικές! Διώχνει όλες τις ασθένειες. Αποβάλλει τα παλιά νεκρά κύτταρα. ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ, ΘΑ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ!!!!

Εσύ είσαι ο γιατρός. Εσύ είσαι ο ασθενής. Εσύ αποφασίζεις ότι θέλεις να θεραπευτείς, και τότε εισάγεις μια τέλεια σκέψη στο σώμα σου και αφήνεις την θεραπεία να εκτελέσει το έργο της.

Η κατανόησή σου δεν είναι απαραίτητη. Χρειάζεται να καταλάβεις πως δουλεύει το βλαστοκύτταρο στο ανθρώπινο σώμα; Χρειάζεται να καταλάβεις πως λειτουργεί ο ηλεκτρισμός για ν’ ανοίξεις το φως; ΟΧΙ. Αλλά χρειάζεται η πράξη σου. Πρέπει να εισάγεις το νέο κύτταρο στο γέρικο σώμα ή να διασχίσεις το δωμάτιο και να ανοίξεις το φως πατώντας τον διακόπτη.

Έτσι γίνεται και μ’ αυτό. Πρέπει ν’ αρχίσεις να θυμάσαι τον Θεό όταν όλα γύρω σου καταρρέουν. Πρέπει να αφήσεις το ΦΩΣ να έρθει όταν παντού γύρω σου επικρατεί βαθύ σκοτάδι.

Μην προσπαθείς ν’ αναλύσεις το σκοτάδι. Μην προσπαθείς να δώσεις λύση στο πρόβλημα. ΑΠΛΑ ΑΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ. Ξέχασε το πρόβλημα και σκέψου τον Πατέρα σου. Σκέψου ότι είσαι Παιδί του Θεού, και ότι το Θέλημα του Πατέρα σου για σένα είναι η απόλυτη ευτυχία. Σκέψου ότι σαν Παιδί του Θεού είσαι τέλειος.

Σκέψου το κι ας μην το πιστεύεις, στην αρχή.

Κάνε τέτοιες σκέψεις και η μνήμη σου θα επανορθωθεί. Θα θυμηθείς την Θεϊκή σου καταγωγή. ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ. ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Θα εκπλαγείς για το πόσο ριζικά θ’ αλλάξει η ζωή σου αν επιδείξεις μόνο λίγη προθυμία και λίγη εξάσκηση σε τέτοιου είδους σκέψεις. Πίστεψέ με, το γνωρίζω εξ ιδίας πείρας.

Πόσο συχνά εξασκείς ιδέες αλήθειας; Πόσο θυμάσαι τον Θεό στην καθημερινότητα σου; Πόσο συχνά συγχωρείς; Πόσο συχνά είσαι χαρούμενος;

Πέντε λεπτά την ημέρα;

Δέκα;

Πρωί και βράδυ;

Πιο συχνά ή πιο σπάνια;

Καθόλου;

Μήπως κάθε λεπτό και κάθε στιγμή;

Άρχισε να εκπαιδεύεις το μυαλό σου συστηματικά, παρατηρώντας τις σκέψεις σου και αλλάζοντάς τες καθώς αυτές ανέρχονται στην συνειδητότητά σου.

Συλλαμβάνεις μια σκέψη ενοχής ή έχεις μια στιγμιαία αμφιβολία;

Κάποιος σου λέει κάτι προσβλητικό ή σου επιτίθεται κι εσύ αρχίζεις να νιώθεις εκνευρισμό; Πιάνεις πάλι την σκέψη και εισάγεις μια νέα φωτεινή όπως: «ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!»

Όλη την ημέρα, σε κάθε κατάσταση, πάντα να «συλλαμβάνεις» τις παλιές νεκρές σκέψεις (αμφιβολία, λύπη, ανησυχία, ζήλια, φόβο, θυμό, κατάθλιψη) και να τις αποβάλλεις. Να κάνεις το σώμα και το νου σου να δονείται με νέες ιδέες. ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ. Να εισάγεις Φως.

Και το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται ν’ αναλύεις τίποτα! Αναλύεις ένα ψόφιο ψάρι; Γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο;

Από την στιγμή που το δεις έτσι ακριβώς όπως είναι – ένα ψόφιο ψάρι- το πετάς!! Δεν το κρατάς ελπίζοντας να ζωντανέψει. Δεν το μελετάς για πολλές μέρες. Δεν το πας στο γιατρό με την ελπίδα να το γιατρέψεις. Αμέσως ξέρεις ότι πρόκειται για ένα ψόφιο ψάρι. Αμέσως η αντίδρασή σου είναι «ΒΡΩΜΑΕΙ» και έπειτα το πετάς. Θέλεις ν’ απαλλαγείς απ’ αυτό το συντομότερο δυνατό.

Το ίδιο είναι και με τις σκέψεις σου. Έχεις μια σκέψη αμφιβολίας και φόβου; ΒΡΩΜΑΕΙ!!!! Και την πετάς.

Βλέπεις πόσο απλό μπορεί να γίνει; Κάνε το σαν παιχνίδι!

Θα πιάνεις τις παλιές «ψόφιες» σκέψεις και θα τις πετάς! Δεν θα τις κρατάς για να τις μελετήσεις ούτε θα κρατάς σημειώσεις σε ημερολόγια ή σημειωματάρια με την ελπίδα κάποια μέρα να κατανοήσεις τον εαυτό σου. Γιατί να συμβαίνει αυτό;

Γιατί να νιώθω έτσι;

Γιατί να είμαι τόσο ευαίσθητη;

Γιατί πάντα με παρεξηγούν;

Γιατί με εκμεταλλεύονται;

Μήπως φταίνε τα παιδικά μου χρόνια;

Μήπως είναι το κάρμα μου;

Μήπως φταίνε οι διελαύνοντες πλανήτες;

Μήπως δεν είμαι καλός άνθρωπος;

Όχι!

Απλά αναγνώρισε ότι οι σκέψεις φόβου είναι νεκρές και δεν εξυπηρετούν τίποτα! Και πέταξέ τες! Όπως τα ψόφια ψάρια! Δεν θέλεις τον θάνατο και την αρρώστια στο σώμα σου άλλο πια!

Αν εξασκηθείς σε αυτή την τακτική θα δεις πόσο ψηλά θα βρίσκεται το ηθικό σου και αυτό θα φαίνεται και στη στάση του σώματός σου. Θα δεις ότι θα είσαι υγιής, χαρούμενος και γαλήνιος

Ή αν σου αρέσει η ποικιλία και θέλεις να παίξεις κάτι άλλο, μπορείς να παίξεις και το παιχνίδι με τις ραδιοσυχνότητες.

Βρες την δική σου συχνότητα. Η συχνότητα της λύπης και του φόβου δεν είναι η δική σου. Η δική σου είναι η συχνότητα της αγάπης και της χαράς.

Όταν, λοιπόν, πιάνεις τον εαυτό σου να υποκύπτει στον πειρασμό του φόβου, της αμφιβολίας, της ανησυχίας κλπ., άλλαξε συχνότητα! Μπορείς ν’ αλλάξεις την συναισθηματική σου συχνότητα όπως αλλάζεις σταθμό στο ραδιόφωνο.

Ό,τι υποφέρει δεν είναι δικό σου κομμάτι.

Άλλαξε συχνότητα. Δεν είναι μυστικιστικό. Δεν είναι θαυματουργό. Δεν είναι μαγικό. Είναι ο φυσικός νόμος.

Θα είσαι σε όποια συχνότητα συντονιστείς.

Από όλες τις συχνότητες που παίζουν όλη την ώρα σε ποιά είσαι συντονισμένος; Αν δεν σου αρέσει το τραγούδι που ακούς, άλλαξε σταθμό!

Ακούω τον σταθμό στον οποίο έχω συντονιστεί…αν υπάρχει λύπη και βάσανο στην ζωή μου τότε αυτό δεν σημαίνει παρά ένα πράγμα: ότι έχω συντονιστεί με τον σταθμό της λύπης και των βασάνων.

Το μόνο που έχω να κάνω είναι να αλλάξω κανάλι!

Χα! Τόσο απλό!

Παίζουν και άλλα τραγούδια!

Είναι παράνοια να μένεις σε μια κατάσταση ή σχέση που σε πληγώνει ελπίζοντας ότι θα αλλάξει θαυματουργά σε μια κατάσταση που να αγαπάς.

Άλλαξε σταθμό! Στον σταθμό των βασάνων παίζει βάσανα. Αυτό και τίποτα άλλο. Αν δεν σου αρέσει άλλαξε συχνότητα!

Την ίδια στιγμή, σε άλλους σταθμούς παίζει αγάπη. Και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συντονιστείς.

Πηγές: - A Course in Miracles-

“Gorgeous for God” by Lisa Natoli.

www.acim.org.

www.gorgeousforgod.com

26 σχόλια:

  1. Υπέροχο. Θα σκεφτόμαστε λίγο πιο θετικά (ουσιαστικά λίγο πιο ώριμα) και θα πιάσουμε το σταθμό της Αγάπης. Να είσαι καλά Χριστινάκι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό με τα βλαστοκύτταρα πραγματικά μου έκανε μεγάλη εντύπωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χριστηνα μου συμφονω οτι ο ,,θεος ,,,ειναι μεσα στο μυαλο μας μονο...εαν τον πιστεψουμε μπορη να κανη και θαυμα...και οσο για της συχνοτητες μονο μια ειναι η συχνοτιτα ..να μη κανουμε σε κανενα αυτο που δεν θελουμε να μας κανουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...καλημερα γλυκια μου..ποσο απλο ποσο υπεροχο..αρκει να συντονιστουμε στην συχνοτητα της αγαπης..να εισαι παντα καλα μικρο μου ..σ ευχαριστουμε..φιλακια με αγαπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ jackie

    Καλημέρα τζάκυ μου,
    από δω και πέρα λοιπόν, συντονιζόμαστε στον σταθμό της αγάπης και της χαράς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ akon

    ναι, είδες τι μπορεί να κάνει ένα μικρό βλαστοκύτταρο; Φαντάσου αν αυτό το εφαρμόσουμε στην ζωή μας και στις σκέψεις μας...

    Καλή σου μέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ gregory

    Ναι, Γρηγόρη μου, ο Θεός είναι στο μυαλό μας και εμείς στο δκό Του..

    Καλή σου μέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ φωτεινή

    Ναι, Φωτεινή μου, γιατί τελικά τα πιο σοφά πράγματα είναι και τα πιο απλά...

    Καλή σου μέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενδιαφέρον blog..Σε προσκαλώ και στο δικό μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η τέλεια σκέψη!,
    η τέλεια πράξη!,
    η τέλεια συχνότητα!
    η τέλεια αγάπη!
    η τέλεια ανάρτηση!
    ο τέλειος άνθρωπος!
    το τέλειον!!!

    ...τελεία και παύλα...
    κάτω τα ψόφια ψάρια!

    Ευχές
    σε ένα τέλειο κορίτσι
    ... για ένα τέλειο μεσημέρι;)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ el zin

    Εμπρός, λοιπόν, για την τελειότητα...εμπρός με βήμα γοργό..

    Καλό σας απόγευμα, τέλειοι πολεμιστές μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνω με τον El.Zin
    φιλιά πολλα
    ας βάλουμε λίγη τζαζ να παίζει!!
    ;οΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. λοιπόν γιατρέ μου εκεί που είμουν έτοιμος να αλλάξω συχνότητα και να σκεψτώ σα βλαστοκύταρο, έπεσε το μάτι μου στη google διαφήμηση στο τέλος του ιστολογίου σου και μπήκα μέσα. Λες να συναντήσω "ψόφια ψάρια" ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ pandiony

    Πολύ σωστά βήμα γοργό προς την τελειότητα με μουσική υπόκρουση τζαζ...τέλειο!!! Τελεία και παύλα!!

    Φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ aerostatic

    Ααααα, καλέ μου Αερόστατε θα σε μαλώσω....τι θέλεις εσύ ο σούπερ Ανάλαφρος στο κάτω κάτω μέρος της σελίδας;
    Αυτά τα "κάτω" δεν είναι για σένα...εσύ πετάς ψηλά..ανάλαφρος, αιθέριος....δεν έχεις φόβο εσύ να πετύχεις ψόφια ψάρια...
    εσύ είσαι συντονισμένος στις υψηλές συχνότητες των χιούμορ, των πουλιών και των αγγέλων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. είσαι ξύπνια και με χιούμορ, μ΄αρέσει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ειναι απο τους πιο ομορφους θησαυρους που εχεις βαλει εδω...
    πιστευω απολυτα σε οτι εγραψες και προσπαθω να το κανω...ναι ειναι δυσκολο στην αρχη...ναι θελει κοπο καμια φορα να διασχισεις το δωματιο...ναι καμια φορα συνηθιζεις να ακους τον ιδιο σταθμο η' απλα παιζει κι εσυ δεν ακους αλλα τα τραγουδια περνανε στο υποσυνειδητο σου κι εσυ μετα τα σιγοτραγουδας σε ανυποψιαστο χρονο...αλλα δεν ειναι ακατορθωτο να το αλλαξεις ολο αυτο...
    ποσα εχουμε ακομη να μαθουμε...;
    σε φιλω νεραιδενια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Με φόντο το φως..
    υπέροχη η εγγραφή σου Χριστίνα..
    Καλή σου μέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ ναϊάδα

    Σίγουρα έχουμε πολλά να μάθουμε νεραϊδούλα, αλλά βρισκόμαστε σε καλό δρόμο...
    Φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ τάκης τσαντήλας

    ναι, Τάκη μου, το έθεσες τέλεια με φόντο το Φως...το Φως να μας περιβάλλει....
    Καλό σου απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χριστίνα από όλες τις αναρτήσεις σου που έχω διαβάσει ως τώρα, πρέπει να σου πω ότι αυτή με ενθουσίασε! Μου άρεσε που παρομοιάσες τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας με πράγματα της καθημερινότητάς μας! Πόσο δίκιο έχεις στα περισσότερα σημεία! Το παράδειγμα με τα ψόφια ψάρια φοβερό! Συμφωνώ μαζί σου σε όλα και θα προσπαθήσω ειλικρινά να το εφαρμόσω,μόνο που πιστεύω πως υπάρχουν κάποιες στιγμές στην ζωή μας που αυτό δεν γίνεται π.χ. αρρωσταίνει ένα σημαντικό πρόσωπο για μας και εμείς στεναχωριόμαστε πολύ, τί κάνουμε τότε; Προσωπικά ζητάω πάντα την βοήθεια του θεού, αλλά υπάρχει περίπτωση να μην πάνε καλά τα πράγματα, τότε είναι πολύ δύσκολο να δούμε την θετική πλευρά. θέλω την άποψή σου. Καλησπέρα γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. τι υπέροχη δουλειά Christina
    πόσο χαίρομαι που σε "γνώρισα"
    καλεσμέρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ ειρήνη

    Καλή μου Ρηνούλα..
    Πολύ συχνά στη ζωή μας, μαθαίνουμε μέσα από δύσκολα μαθήματα...όλες αυτές οι δυσκολίες που λες, δεν είναι παρά μαθήματα που έχουν να μας αφήσουν δώρα....ναι, μην απορείς, δώρα...
    Δεν λέω πως θα είμαστε μέσα στην καλή χαρά συνέχεια, άλλωστε δεν είναι αυτό το ζητούμενο...
    ...εξάλλου η πίστη και η δύναμη του καθένας μας φαίνεται στα δύσκολα...στα εύκολα είναι πολύ εύκολο να έχουμε θετική διάθεση...
    ...θα σου προτείνω μια λύση, που την χρησιμοποιώ, και στο μέτρο που την χρησιμοποιώ σωστά, είναι πολύ αποτελεσματική....ό,τι μα ό,τι και να γίνει να έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό, και ότι το Θέλημά Του για σένα είναι η απολυτη ευτυχία...και έπειτα εσύ μην προσπαθείς από μόνη σου να λύσεις κανένα πρόβλημα...να το αναθέτεις στον Ενοικούντα Σπινθήρα, το Άγιο Πνεύμα και στους βοηθούς του τους αγγέλους κι έχε εμπιστοσύνη...έτσι θα διατηρείς την ψυχθκή σου γαλήνη κάθε στιγμή...

    μου έδωσες και θέμα για την επόμενη ανάρτηση..

    Καλό σου απόγευμα, φιλιά από μένα και τους ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ ευοι

    Καλωσόρισες εύοι, στους ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ...χαίρομαι που βρήκες κάτι να πάρεις....ελπίζω να σε ξαναδώ και έρχομαι και από το δικό σου σπιτικό, να σε γνωρίσω από κοντά...

    Καλό σου απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...