Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ – ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ – ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ



Πόσα προβλήματα αλήθεια νομίζεις ότι έχεις!

Άλλα πιο σοβαρά, άλλα λιγότερο, δεν παύουν όμως να σε πονοκεφαλιάζουν για την επίλυσή τους. Πόσο άγχος αλήθεια σου προξενούν αυτά τα προβλήματα!

Και όμως! Δεν υπάρχουν προβλήματα. Υπάρχει μόνο μια λάθος οπτική. Ένα αρχαίο σφάλμα που διέπραξε ο Υιός του Θεού και ξέχασε την καταγωγή του – το ΕΝΑ - και νομίζει ότι είναι πολλά κομμάτια ξεχωριστά, περιορισμένος από ένα σώμα και τις αισθήσεις του.

Από αυτό το αρχαίο σφάλμα, προέρχονται όλες οι μορφές των προβλημάτων μας. Το σφάλμα όμως, θέλει διόρθωση.

Ο Θεϊκός Σπινθήρας, το Άγιο Πνεύμα που ενοικεί μέσα στο νου μας, είναι εδώ γι αυτό το σκοπό∙ να διορθώσει το σφάλμα αν του το αναθέσουμε.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε τους λόγους που δεν ζητάς από το Άγιο Πνεύμα, τον Θεϊκό Σπινθήρα που ενοικεί στο νου σου να λύσει όλα σου τα προβλήματα. Αυτός δεν αντιμετωπίζει δυσκολία να λύσει κάποια σε σχέση με άλλα. Όλα τα προβλήματα είναι τα ίδια γι Αυτόν, διότι το κάθε ένα λύνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και την ίδια προσέγγιση.

Οι πλευρές που χρειάζονται επίλυση δεν αλλάζουν, όποια μορφή και να φαίνεται ότι παίρνει το πρόβλημα. Ένα πρόβλημα μπορεί να εμφανίζεται σε πολλές μορφές, και αυτό θα γίνεται όσο το πρόβλημα παραμένει. Δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό να προσπαθήσουμε να το λύσουμε σε μια συγκεκριμένη μορφή. Θα ξανασυμβεί, και μετά πάλι, και πάλι, μέχρι να αντιμετωπιστεί μια για πάντα, οπότε δεν θα ξαναεμφανιστεί ποτέ ξανά και με καμιά μορφή. Μόνο τότε θα απελευθερωθείς από αυτό.

Το Άγιο Πνεύμα σου προσφέρει απελευθέρωση από κάθε πρόβλημα που νομίζεις ότι έχεις. Είναι τα ίδια γι Αυτόν, διότι το κάθε ένα, άσχετα από την μορφή που μπορεί να πάρει, είναι μια απαίτηση κάποιος να υποστεί απώλεια, και να κάνει κάποια θυσία από την οποία εσύ μπορεί να κερδίσεις εσύ.

Και, όταν μια κατάσταση επιλύεται χωρίς να χάσει κανένας, το πρόβλημα εξαφανίζεται, διότι ήταν απλά ένα σφάλμα οπτικής, που τώρα έχει διορθωθεί. Ένα λάθος δεν είναι πιο δύσκολο γι Αυτόν να το επαναφέρει στην αλήθεια, απ’ ό,τι ένα άλλο.

Διότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, παρά μόνο ένα λάθος: η όλη ιδέα ότι η απώλεια είναι δυνατή, και ότι θα μπορούσε κάποιος να κερδίσει από αυτήν. Αν ίσχυε αυτό, τότε ο Θεός θα ήταν άδικος, η αμαρτία θα ήταν δυνατή, η επίθεση δίκαιη, και η εκδίκηση σωστή. Αυτό το μοναδικό λάθος, σε οποιαδήποτε μορφή, έχει μια διόρθωση. Δεν υπάρχει απώλεια∙ το να νομίζεις ότι υπάρχει, είναι λάθος.

Δεν έχεις προβλήματα, παρόλο που νομίζεις ότι έχεις. Δεν θα είχες όμως αυτή την ψευδαίσθηση αν τα έβλεπες όλα να εξαφανίζονται, ένα ένα, άσχετα με το μέγεθος, την σοβαρότητα, την περιπλοκότητα, ή όποια ιδιότητα πιστεύεις ότι καθιστά το ένα διαφορετικό από τα υπόλοιπα.

Μη νομίζεις ότι τα όρια που θέτεις σε ό,τι βλέπεις μπορούν να περιορίσουν τον Θεό με οποιοδήποτε τρόπο. Το θαύμα της δικαιοσύνης μπορεί να διορθώσει όλα τα σφάλματα.

Κάθε πρόβλημα είναι ένα σφάλμα. Είναι άδικο για το Παιδί του Θεού, άρα δεν είναι πραγματικό.

Το Άγιο Πνεύμα δεν κατατάσσει τις αδικίες σε μεγάλες και μικρές, σε πιο σοβαρές ή λιγότερο. Γι Αυτόν οι αδικίες δεν έχουν ιδιότητες. Είναι σφάλματα εξαιτίας των οποίων το Παιδί του Θεού υποφέρει, αλλά χωρίς να υπάρχει ανάγκη.

Γι αυτό βγάζει τα αγκάθια και τα καρφιά. Δεν σταματά για να κρίνει αν η βλάβη είναι μικρή ή μεγάλη. Αυτός δεν κάνει παρά μια κρίση: το να πληγώνεται ο Υιός του Θεού είναι άδικο, άρα δεν συμβαίνει.

Εσύ που πιστεύεις ότι είναι ασφαλές να παραδίδεις μόνο μερικά από τα σφάλματα για διόρθωση και κρατάς άλλα για τον εαυτό σου, να θυμάσαι τούτο: Η δικαιοσύνη είναι ολική. Δεν υπάρχει αποσπασματική ή μερική δικαιοσύνη. Αν ο Υιός του Θεού είναι ένοχος τότε είναι καταδικασμένος, και δεν αξίζει έλεος από τον Θεό της δικαιοσύνης.

Αλλά μην ζητάς από τον Θεό να τον τιμωρήσει επειδή εσύ τον βρίσκεις ένοχο, και θα ήθελες να υποστεί θυσίες ή απώλειες. Ο Θεός σου προσφέρει το μέσον να δεις την αθωότητά του. Θα ήταν δίκαιο να τον τιμωρήσει επειδή δεν βλέπεις αυτό που βρίσκεται εκεί;

Κάθε φορά που κρατάς ένα πρόβλημα για να το λύσεις μόνος σου, ή κρίνεις ότι δεν έχει λύση, το έχεις κάνει μεγάλο, χωρίς ελπίδα θεραπείας. Αρνείσαι το θαύμα της δικαιοσύνης.

Αν ο Θεός είναι δίκαιος, τότε δεν υπάρχουν προβλήματα που η δικαιοσύνη δεν μπορεί να επιλύσει. Αλλά εσύ πιστεύεις ότι κάποιες αδικίες είναι δίκαιες και καλές, και απαραίτητες για να συντηρήσεις το εγώ σου.

Αυτά είναι τα προβλήματα που θεωρείς ότι είναι πολύ μεγάλα, και δεν γίνεται να επιλυθούν.

Γιατί υπάρχουν και εκείνοι που θεωρείς ότι είναι δίκαιο να υποστούν απώλεια, και ίσως να μην υπάρχει και κανένας που να επιθυμείς να απαλλαγεί ολοκληρωτικά από θυσίες.

Σκέψου γιατί έχεις έρθει εδώ, ποια είναι η ειδική σου λειτουργία. Σου έχει δοθεί να βλέπεις τους αδερφούς σου εντελώς αναμάρτητους. Και δεν θα επιθυμείς θυσίες από αυτούς, διότι δεν γίνεται να επιθυμείς να υποστούν απώλεια. Το θαύμα της δικαιοσύνης που επικαλείσαι, θα έρθει σε σένα όπως και σ’ αυτόν. Ούτε το Άγιο Πνεύμα θα ικανοποιηθεί αν δεν το λάβουν όλοι.

Διότι ό,τι δίδεις σε Αυτόν ανήκει σε όλους, και με την πράξη σου αυτήν εξασφαλίζει ότι θα το παραλάβουν όλοι εξίσου.

Σκέψου, λοιπόν, πόσο σπουδαία θα είναι η απελευθέρωσή σου, όταν είσαι πρόθυμος να δεχτείς διόρθωση για όλα σου τα προβλήματα.

Μην κρατήσεις κανένα, γιατί δεν θέλεις πόνο οποιασδήποτε μορφής. Και θα βλέπεις κάθε μικρή πληγή να επουλώνεται ενώπιον της Χάρης του Αγίου Πνεύματος

Γιατί όλα τους είναι μικρά ενώπιόν Του και δεν αξίζουν τίποτα περισσότερο από ένα μικρό αναστεναγμό, πριν ακυρωθούν και ξεχαστούν.

Αυτό που κάποτε φάνταζε σα σπουδαίο πρόβλημα, σαν αθεράπευτο σφάλμα, ή σαν ανίατη συμφορά, τώρα έχει μεταμορφωθεί σε συμπαντική ευλογία.

Η θυσία τελείωσε. Και στην θέση της, η Αγάπη του Θεού επανέρχεται στην μνήμη, και με την λάμψη της διώχνει κάθε ανάμνηση θυσίας και απώλειας.

Δεν γίνεται όμως να επανέλθει στην μνήμη σου μέχρι να αγαπήσεις την δικαιοσύνη αντί να την φοβάσαι. Δεν μπορεί να είναι άδικη σε κανέναν και σε τίποτα, διότι Αυτός γνωρίζει ότι όλα όσα υπάρχουν Του ανήκουν, και θα είναι πάντα τέλεια, όπως τα δημιούργησε

Ό,τι αγαπά είναι αναμάρτητο και πέρα από επίθεση. Η ειδική σου λειτουργία ανοίγει διάπλατα την πόρτα πέρα από την οποία βρίσκεται η μνήμη της Αγάπης Του, ανέγγιχτη και αμόλυντη.

Και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι ευχηθείς να σου δοθεί ο Ουρανός αντί για την κόλαση, και κάθε σύρτης και εμπόδιο που φαίνεται ότι κρατά την πόρτα διπλοκλειδωμένη και φραγμένη, έτσι απλά θα πέσει και θα εξαφανιστεί.

Γιατί δεν ήταν Θέλημα του Πατέρα σου να προσφέρεις ή να λάβεις λιγότερα από ό,τι Αυτός έδωσε, όταν σε δημιούργησε με τέλεια Αγάπη.

Φέρε, λοιπόν, όλα σου τα προβλήματα και παράδωσέ τα στον Θεϊκό Σπινθήρα, το Άγιο Πνεύμα, τον Φίλο σου. Και ό,τι Του παραδώσεις, θα διορθωθεί ενώπιον της Αλήθειας Του. Κι έτσι φεύγει κάθε αιτία για κάθε μορφή θλίψης και πόνου.



Βασισμένο στο - A Course in Miracles- Chapter 26

11 σχόλια:

  1. ...ενα αρχαιο σφαλμα..μια τωρινη λαθος οπτικη κι ο πονος αφανταστος..κι ομως υπαρχει η θεραπεια η λυτρωση..η απεραντη αγαπη του θεου..νασαι καλα γλυκια μου Χριστινα..σ ευχαριστω...καληνυχτα με αγαπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενα λαθος και τωρα η πληρωμη αυτου του λαθους...
    που;πως;απο ποιον;
    μακαρι να ειναι αληθεια ολο αυτο...μακαρι να ζητας ουρανο και να φευγει η κολαση...μακαρι να πεφτουν οι συρτες και να ανοιγουν οι πορτες...
    μακαρι να ερθει η διορθωση και ολα να αλλαξουν μορφη και να μην ειναι λιγοτερο απο οσο αξιζει στον καθενα μας!
    πολυ ομορφος θησαυρος χριστινα!
    νεραιδενια φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ φωτεινή

    καλή σου μέρα, αστεράκι...
    ναι, ένα αρχαίο σφάλμα στο οποίο οφείλεται η τωρινή μας εσφαλμένη οπτική....
    ...ας το παραδώσουμε λοιπόν, στον Φίλο μας, για να τα διορθώσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Ναϊάδα
    Καλή σου μέρα Νεραϊδούλα...
    ναι, πληρώνουμε την ψευδαίσθηση...αλλά αν αναγνωρίσουμε ότι δεν τίποτα άλλο από μια ψευδαίσθηση, ο δρόμος για την διόρθωση είναι ανοιχτός, οι σύρτες πέφτουν, οι πόρτες ανοίγουν, τα εμπόδια εξαλείφονται, και μας περιμένει ανείπωτη χαρά και γαλήνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να είσαι καλά Χριστίνα..πάντα φεύω γαληνεμένη απο το θησαυροφυλάκιό σου!

    Καλό σου βράδυ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Χριστίνα και καλό μήνα ... οντως δεν υπάρχει πρόβλημα ειναι η οπτική που βλέπουμε τα πράγματα και τις καταστάσεις στην ζωή :)

    Οπως λέει και ο theum mares η αιτία ειναι πάντα θετική ανεξάρτητα απο το αποτέλεσμα :) φιλια καλημερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ edelweiss

    Σε ευχαριστώ πολύ, σπάνιο λουλούδι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ LOCKHEART

    Καλό μήνα και σε σένα, Σπύρο...
    Εμπρός, λοιπόν, για μια νέα οπτική..
    theum mares; Δεν τον ξέρω..
    Για να ψάξω...

    Φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Θεϊκός Σπινθήρας, το Άγιο Πνεύμα που ενοικεί μέσα στο νου μας, είναι εδώ γι αυτό το σκοπό∙ να διορθώσει το σφάλμα αν του το αναθέσουμε.

    Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε τους λόγους που δεν ζητάς από το Άγιο Πνεύμα, τον Θεϊκό Σπινθήρα που ενοικεί στο νου σου να λύσει όλα σου τα προβλήματα. Αυτός δεν αντιμετωπίζει δυσκολία να λύσει κάποια σε σχέση με άλλα. Όλα τα προβλήματα είναι τα ίδια γι Αυτόν, διότι το κάθε ένα λύνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και την ίδια προσέγγση.

    Έτσι είναι!!!
    Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει κάθε φορά είναι,
    οτι δεν έχουμε την κατάλληλη ενέργεια σύνδεσης
    να έρθουμε σε επαφή
    μαζί του και μένουμε εκτός νυμφώνος....

    Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @el.zin
    ναι, όταν δίνουμε μεγαλύτερη βάση στις "σειρήνες", στο "εγώ" μας, όπως είπατε κι εσείς καλοί μου μαχητές,χάνουμε την κατάλληλη ενέργεια σύνδεσης
    να έρθουμε σε επαφή
    μαζί του και μένουμε εκτός νυμφώνος....

    Καλό σας απόγευμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...