Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Μερικά Μαθήματα Θαυμάτων



«Μόνο η αγάπη είναι δυνατή επειδή είναι αδιαίρετη. Ο δυνατός δεν επιτίθεται, διότι δεν βλέπει την ανάγκη να το κάνει»
«Πριν μπορέσει να εισχωρήσει η ιδέα της επίθεσης στο μυαλό σου, πρέπει ήδη να έχεις θεωρήσει τον εαυτό σου αδύναμο. Επειδή επιτέθηκες στον εαυτό σου και πίστεψες ότι η επίθεση είναι αποτελεσματική, βλέπεις τον εαυτό σου σαν εξασθενημένο.»
«Αυτός είναι ο λόγος που η αναγνώριση ότι είσαι άτρωτος είναι τόσο σημαντική για την αποκατάσταση της πνευματικής σου υγείας. Διότι αν συνειδητοποιήσεις ότι είσαι άτρωτος, αναγνωρίζεις ότι η επίθεση δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Παρόλο που επιτέθηκες στον εαυτό σου, θα αποδείξεις ότι τίποτα δεν συνέβη στην πραγματικότητα….»

«Μόλις το συνειδητοποιήσεις αυτό, δεν θα βλέπεις πια κανένα νόημα στην επίθεση, διότι είναι ολοφάνερο ότι δεν λειτουργεί και δεν μπορεί να σε προστατέψει. Όμως, η αναγνώριση ότι είσαι απρόσβλητος έχει κάτι περισσότερο από αρνητική αξία. Αν οι επιθέσεις στον εαυτό σου απέτυχαν να σε εξασθενήσουν, είσαι ακόμα ισχυρός. Επομένως, δεν έχεις ανάγκη ν’ «ανταποδώσεις τα ίσα» σε μια κατάσταση για ν’ αποδείξεις την δύναμή σου»
«Η Αγάπη του Αγίου Πνεύματος είναι η δύναμή σου, γιατί η δική σου είναι διαιρεμένη και επομένως μη αληθινή.»
«Δεν γνωρίζεις την σημασία της αγάπης και αυτό είναι το μειονέκτημά σου. Μην επιχειρήσεις να διδάξεις τον εαυτό σου αυτό που δεν καταλαβαίνεις και μην προσπαθήσεις να θέσεις στόχους διδακτικούς, εκεί που οι δικοί σου προφανώς απέτυχαν. Ο στόχος μάθησης (που βάζει το εγώ σου) ήταν να μη μάθεις και αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχή μάθηση.»…
«Έχω πει ότι κανόνας του εγώ είναι: ‘Ψάξε και μη βρεις’. Αν αυτό το μεταφράσεις σε γλώσσα μαθημάτων σημαίνει: ‘προσπάθησε να μάθεις, αλλά μην τα καταφέρεις’»…..


«Ίσως ακόμη να μην έχεις συνειδητοποιήσει, ότι υπάρχει κάτι που θέλεις να μάθεις, και ότι μπορείς να το μάθεις, διότι αυτή είναι η επιλογή σου. Εσείς που έχετε προσπαθήσει να μάθετε αυτό που θέλετε, πάρτε θάρρος, διότι αν και η διδακτέα ύλη που θέσατε στον εαυτό σας είναι αποκαρδιωτική πραγματικά, είναι απλά γελοία αν την κοιτάξετε όπως είναι αληθινά…»
«Η μαθησιακή κατάσταση στην οποία έχετε θέσει τον εαυτό σας είναι απαράδεκτη, και σ’ αυτή την κατάσταση προφανώς χρειάζεστε έναν ειδικό Δάσκαλο και ένα ειδικό πρόγραμμα μαθημάτων.»
«Παραιτήσου τώρα από δάσκαλος του εαυτού σου. Αυτή η παραίτηση δεν οδηγεί σε αποθάρρυνση.»
«Το εγώ προσπαθεί να σε διδάξει πώς να κερδίσεις ολόκληρο τον κόσμο και να χάσεις την ψυχή σου. Το Άγιο Πνεύμα σε διδάσκει ότι δεν γίνεται να χάσεις την ψυχή σου και ότι δεν υπάρχει κανένα όφελος στον κόσμο, γιατί από μόνος του δεν κερδίζει τίποτα. Αν επενδύεις χωρίς κέρδος σίγουρα οδηγείσαι στην πτώχευση του εαυτού σου, και το κόσμος είναι υψηλό.»
«Δεν μπορείς να πουλήσεις την ψυχή σου, αλλά μπορείς να πουλήσεις την επίγνωσή σου γι αυτήν.»
«Το Άγιο Πνεύμα είναι η δύναμή σου επειδή δεν γνωρίζει τίποτα άλλο εκτός από το πνεύμα σε σένα. Γνωρίζει απόλυτα ότι εσύ δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου και ξέρει πώς να σε διδάξει να θυμηθείς τι είσαι. Επειδή σε αγαπά, θα σε διδάξει με χαρά αυτό που Αυτός αγαπά, διότι επιθυμεί να το μοιραστεί μαζί σου. Αφού σε θυμάται πάντα, δεν είναι δυνατόν να σε αφήσει να ξεχάσεις την αξία σου.»
«Η διόρθωση- και όχι η τιμωρία - είναι για όλους εκείνους, που δεν μπορούν να δουν. Το άνοιγμα των οφθαλμών των τυφλών είναι η αποστολή του Αγίου Πνεύματος, διότι Αυτός γνωρίζει ότι δεν έχουν χάσει την όρασή τους, παρά απλά κοιμούνται.»
«Τα μάτια του Χριστού είναι ανοιχτά και Αυτός θα κοιτάξει ό,τι βλέπεις με Αγάπη αν δεχτείς την Όρασή Του σαν δική σου. Το Άγιο Πνεύμα κρατά την όραση του Χριστού για κάθε Υιό του Θεού που κοιμάται.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...